NAKON NESREĆE ZAVRŠIO U KOLICIMA, A SAD SLAVIMO NJEGOVU BRONCU: / 'Uspio sam'

Image

Hrvatski atletičar Velimir Šandor osvojio je brončanu medalju u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

8.9.2016.
19:36
VOYO logo

Hrvatska je tako već prvog dana natjecanja na POI stigla do odličja, 15. u našoj povijesti.

Šandor, koji je nakon prometne nesreće prije desetak godina završio u kolicima, osvojio je broncu bacivši disk 18,24 metara. Zlato je pripalo Latvijcu Aigarsu Apinisu s rezultatom 20,83, dok je srebro osvojio Poljak Robert Jachimowicz s rezultatom 19,10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo su mi prve paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju'

"Presretan sam, ovo su mi prve paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju. Nadao sam se prije početka natjecanja da bi mogao do bronce i uspio sam," kazao je 30-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom.

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na svjetskom prvenstvu prošle godine bio treći, da bi ove godine u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad slijedi tri dana odmora prije povratka u domovinu

"Svaki od mojih šest hitaca je bilo za medalju, što me raduje. Nisam imao oscilacija. Bio sam blizu osobnog rekorda (18,53). Sada treba još više raditi i biti bolji," kazao je član AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Šandor sada ima tri dana odmora prije povratka u Hrvatsku što će iskoristiti kako bi malo razgledao Rijo i bodrio ostale naše sportaše, a nakon toga slijedi fešta u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da se već nešto vrti," kazao je sa smiješkom.

Oduševljeni trener Čengić

Oduševljenje medaljom nije skrivao niti njegov trener Ivan Čengić. Zajedno rade već četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da može do medalje. Imao je taj rezultat u ruci. Velimir trenira i baca kuglu, probat ćemo i s kopljem pa ćemo vidjeti," kazao je Čengić.

Izbornik paraolimpijske atletske reprezentacije Tomislav Krstičević može biti zadovoljan nakon prvog dana natjecanja i osvojene bronce i jednog šestog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šandor je ponovo na velikom natjecanju ostvario vrhunski rezultat. Ostvario je veliki uspjeh. Možemo biti zadovoljni jer je i Miljenko Vučić bio šesti s osobnim rekordom. Bilo bi lijepo kada bi svaki dan bilo tako. Neki rezultati koje smo ostvarili na svjetskom i europskom prveenstvu nam daju nadu, no vidjet ćemo," kazao je Krstičević.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo