SVAKA ČAST! / U povijesnom hrvatskom finalu, Barbara Matić obranila je naslov svjetske prvakinje

Image
Foto: Profimedia

Finalna borba je bila gotova za nešto više od minute...

10.10.2022.
15:09
Profimedia
VOYO logo

Najbolja hrvatska džudašica Barbara Matić obranila je naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kg nakon što je u finalu SP-a u Taškentu pobijedila drugu hrvatsku predstavniku Laru Cvjetko.

Image
OPET KRUŽE STARE SNIMKE /

Klinac iz Japana bacao džudo majstora Putina kao vreću: 'On je prevara od borca'

Image
OPET KRUŽE STARE SNIMKE /

Klinac iz Japana bacao džudo majstora Putina kao vreću: 'On je prevara od borca'

Na najvažnijem događaju za džudaše koje se održava u Taškentu, Hrvatska je u finalu kategorije do 70kg imala dvije predstavnice - aktualnu svjetsku prvakinju i broj 1 na rang ljestvici 27-godišnju Barbaru Matić, te 21-godišnju Laru Cvjetko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna borba je bila gotova za nešto više od minute, a Matić je polugom na ruci svoje suparnice stigla do pobjede. Hrvatska je tako prvi put u povijesti imala dvije predstavnice u finalu SP-a. U kategoriji do 70kg koja broji čak 44 natjecateljice ujedno je i najbrojnija kategorija u konkurenciji džudašica na SP-u, obje naše natjecateljice u prvom kolu su bile slobodne, a potom su nanizale po četiri pobjede.

Najveći uspjeh u karijeri

Koliko je ova težinska kategorija zahtjevna govori činjenica da su u eliminacijskim borbama izgubile srebrna s OI u Tokiju Austrijanka Michaela Polleres, brončana s OI Nizozemka Van Dijke, te zlatna sa SP-a 2019. Marie-Eve Gahie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Za 27-godišnju Barbaru ovo je drugo svjetsko zlato nakon što je pobijedila prošle godine u Budimpešti, a zanimljivo dva puta je bila i juniorska svjetska prvakinja (2013, 2014). Dva puta je bila treća na europskim prvenstvima (2014, 2017), te Europskim igrama u Minsku (2019).

Za 21-godišnju Laru ovo je najveći uspjeh u karijeri. Prije dvije godine je postala europska prvakinja za uzrast mlađih seniora (do 23 godine). Do sada je osvojila i srebrnu medalju na juniorskom Europskom prvenstvu 2021. i srebro na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Olbiji. Cvjetko je bila i europska kadetska prvakinja 2017. u Kaunasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike