ČEKA NAS SPEKTAKL / U Kumrovcu se u nedjelju očekuje 20 do 30 tisuća gledatelja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
17.4.2023.
15:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Općina Kumrovec spremna je za veliki nedjeljni finale WRC Croatia Rallyja 2023. na kojem se očekuje 20 do 30 tisuća gledatelja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije u tamošnjem Centru za posjetitelje.

Image

VIDEO Objavljena snimka Craiga Breena netom prije nesreće: 'Posljednji ispit prije nego je poginuo...'

Image

VIDEO Objavljena snimka Craiga Breena netom prije nesreće: 'Posljednji ispit prije nego je poginuo...'

Ovo je četvrta utrka svjetskog prvenstva ove godine, pa tako Hrvatska nakon Monte Carla, Švedske i Meksika još jednom dočekuje najbolje svjetske automobiliste, potvrdio je hrvatski vozač relija Marin Frčko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra krećemo s upoznavanjem staza. Dakle, svi vozači će još dva puta proći svaki brzinski ispit. U četvrtak je takozvani 'shape down', zagrijavanje, gdje će također podesiti automobile za start u petak", rekao je Frčko.

Ceremonijalni start je u četvrtak u 18.30 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u petak i u subotu voze se četiri brzinska ispita od Samobora do Platka i natrag, a u nedjelju su na redu dva brzinska ispita i posljednji brzinski ispit koji se dodatno boduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavio Frčko, i ove će se godine bitka za prvo mjesto i pobjednika Croatia Rallyja 2023. vjerojatno voditi do zadnjeg zavoja u Kumrovcu te naglasio da je ovdašnja staza, prema ocjenama vozača, proglašena najboljim "power stageom" u cijelom WRC-u.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner istaknuo je kako vozači vole doći u Hrvatsku koja pruža pravi spektakl uputivši apel svim gledateljima da ne stoje na izvidnim zonama te da se udalje od staze kako bi reli bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar objasnio je kako se od samog početka organizacije utrke puno pažnje posvećuje sigurnosnom aspektu pozvavši sve gledatelje da vode brigu o sebi i svojoj sigurnosti.

"Sama brojka gledanosti od 88 milijuna ljudi govori o tome koliko je to bitno za promociju, ne samo Krapinsko-zagorske županije, nego i Republike Hrvatske", rekao je Kolar dodavši kako vjeruje da će i Vlada, ali i regionalne i lokalne jedinice samouprave napraviti sve da WRC i sljedećih godina stigne u Hrvatsku jer, kako kaže, za to imaju 88 milijuna razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo