PO TREĆI PUT / U Hrvatsku se vraća spektakl na četiri kotača: Karte su u prodaji, bit će jurnjave po cijeloj Lijepoj našoj

Image
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Od 20. do 23. travnja u Hrvatskoj će se održavati WRC Croatia Rally

23.2.2023.
15:05
Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Od danas su u prodaju puštene dnevne ulaznice i kompleti ulaznica za ovogodišnji WRC Croatia Rally koji će se od 20. do 23. travnja održati u pet hrvatskih županija, priopćili su u četvrtak iz organizacije ovog atraktivnog sportskog događaja koji će po treći put biti održan na hrvatskim cestama.

Image
VEČERAS, SPEKTAKL /

Dvanaestorica veličanstvenih: Hrvati u europskim akcijama, u Cluju hrvatska kolonija, Sučić protiv Mourinha

Image
VEČERAS, SPEKTAKL /

Dvanaestorica veličanstvenih: Hrvati u europskim akcijama, u Cluju hrvatska kolonija, Sučić protiv Mourinha

Ukupna dužina puta koju će prijeći posade na ovogodišnjem izdanju WRC Croatia Rallyja je 1650 kilometara, a od toga 301 km otpada na brzinske ispite. Vozači će proći cestama u Varaždinskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji te na području Grada Zagreba.

"Ove smo godine posjetiteljima i ljubiteljima WRC Croatia Rallyja odlučili dodatno obogatiti iskustvo uživanja u brzinskim ispitima diljem Hrvatske kroz brojne sadržaje i zanimljivosti. Prostor Fan Zona proširili smo uz cijelu dužinu staze kako bi svi utrku mogli pratiti s još boljih i još sigurnijih pozicija uz dodatnu ponudu", najavio je u priopćenju predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

shimmer fallback
shimmer fallback

Spektakl diljem Hrvatske

Ljubiteljima relija je na raspolaganju nekoliko opcija: njih 200 će imati priliku kupiti tzv. "Early Bird" paket po cijeni od 55 eura koji uključuje i mogućnost nabave limitirane verzije službene majice WRC Croatia Rallyja koju je dizajnirao umjetnik Jan Hrnjak.

Uz taj paket u prodaji su pojedinačne ulaznice za svaki dan po cijeni od 10 eura te komplet za sva četiri dana po cijeni od 30 eura. Osim ulaza u Fan Zone na svim brzinskim ispitima, svaka ulaznica omogućava i ulaz u servisno parkiralište. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Nama je svaka kupljena ulaznica velika i potrebna podrška, jer ovo je iznimno financijski zahtjevan događaj“, istaknuo je Šaškin.

Finac brani naslov

I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. Područje odvijanja rallyja doseže do Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije na sjeveru, preko Zagrebačke, do Primorsko-goranske županije na zapadu.

Naslov pobjednika će braniti aktualni svjetski prvak i najmlađi u povijesti koji je osvojio taj naslov, 22-godišnji Finac Kalle Rovanpera (Toyota) koji se nalazi na drugom mjestu redoslijeda vozača nakon dva održana natjecanja u novoj sezoni. Rovanpera ima 38 bodova, a tri više od njega sakupio je Estonac Ott Tanak (Ford) koji je pobijedio na posljednjem natjecanju u Švedskoj.

Prije dolaska na hrvatske ceste, najbolji relijaši svijeta će se za bodove boriti u Meksiku od 16. do 19. ožujka. 

Ukupna dužina itinerera iznosi 1650 km, od čega 301 km otpada na brzinske ispite. Dosadašnja dva izdanja WRC natjecanja u Hrvatskoj odlučena su na posljednjem brzinskom ispitu (Power Stageu), a strani mediji hrvatsko su natjecanje već nazvali klasikom. Ovogodišnji itinerer doživio je tek manje izmjene, a zbog toga se na domaćem terenu očekuje još jedna uzbudljiva utrka.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču