OBJAVIO ŠIRI POPIS / Tucak produžio ugovor, pa najavio dolazak novog igrača: 'Ima nevjerojatne fizičke predispozicije'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska će svoje putovanje na OI započeti u skupini A s reprezentacijama Italije, Grčke, Crne Gore, Rumunjske i SAD-a

4.6.2024.
11:53
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, Ivica Tucak u utorak je objavio popis igrača uoči priprema za Olimpijske igre, koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza. Uz njega su na konferenciji bili kapetan reprezentacije Ivan Krapić, Ante Vukičević i Luka Bukić te potpredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Image
POČIVAO U MIRU /

Član Kuće slavnih i legenda Cowboysa preminula na odmoru u Meksiku

Image
POČIVAO U MIRU /

Član Kuće slavnih i legenda Cowboysa preminula na odmoru u Meksiku

Hrvatska će svoje putovanje na OI započeti u skupini A s reprezentacijama Italije, Grčke, Crne Gore, Rumunjske i SAD-a. Skupinu će proći četiri najbolje momčadi koje će se zatim susresti u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferenciju je započeo Bukić objavivši produženje ugovora s izbornikom.

"Produljili smo ugovor s izbornikom na još četiri godine, mirno ide u Pariz. Zaslužio je to svojim radom i rezultatima. Ivica i Ratko su primjer, sjajno su vodili reprezentaciju. Rudić u svom periodu, Ivica u svom", rekao je Bukić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče plana, fokus na Igrama u Parizu, a imamo i nastupe šest naših reprezentacija na europskim i svjetskim prvenstvima. Čeka nas bogato ljeto. Neke reprezentacije su počele pripreme, neke još nisu".

Zatim je nakon njega došao red na izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas ljeto s pripremama i najvažnijim sportskim natjecanjem. Vijest o ugovoru mi godi i predstavlja čast. Iskreno, imao sam ozbiljnu financijsku ponudu, ali nisam ni razmislio o tome u kojem smjeru moja karijera mora ići dalje. Bit će ovo još veći motiv nastaviti tamo gdje sam stao. Nadam se da će ovo biti još jedno uspješno razdoblje za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Tucak, pa predstavio reprezentativni plan:

"Plan je okupiti se 9. lipnja u Zagrebu. Onda sjedamo u bus i idemo za Kranj, gdje imamo fantastične uvjete za rad. Potom slijedi najteži dio priprema tijekom dva tjedna. Nakon kratke pauze 27. lipnja bit ćemo u Zagrebu. S Mađarskom ćemo odraditi četiri-pet zajedničkih treninga, a 3. lipnja idemo na turnir u Italiju sa Španjolskom, Grčkom i Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavio je izbornik i povratak Mara Jokovića u reprezentaciju, ali i neka nova lica.

"Stavio se na dispoziciju. Naša želja bila je da bude i na Euru i SP-u, ali objektivne okolnosti su imale utjecaj. U njemu smo dobili veliko pojačanje na papiru, ali najbitnije je što će pokazati na papiru", objasnio je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo jedno potpuno novo ime na pripremama reprezentacije, radi se o beku Luki Brnetiću. On je tu s obzirom na moj razgovor s kolegom Pintarićem, koji ga trenira u SAD-u i koji je bio moj bivši suigrač.Garantira mi za Brnetića da može biti budućnost hrvatskog vaterpola. Radi se o momku koji ima nevjerojatne fizičke predispozicije. Nadam se da i njemu ovo znači puno i da će se naviknuti na momke s kojima dosad nije igrao"

Hrvatski kapetan prokomentirao je sjajnu atmosferu u ekipi, a Vukičević je analizirao jačinu skupine i utakmice koje ih čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša skupina je jako teška. Imamo pet ekipa, osim Rumunjske koja je na papiru slabija, koje se bore za ulazak u finale. Krećemo s utakmicom s Crnom Gorom. Moramo se fokusirati na nju, kasnije ćemo razmišljati o drugima. Ne znamo što će biti u skupini, kako će se poredak namjestiti. Idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Vukičević.

Širi popis hrvatskih vaterpolista za Olimpijske igre u Parizu:

Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Mauro Ivan Čubranić, Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar, Antonio Dužević, Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Andrija Bašić, Konstantin Kharkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Maro Joković, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović, Luka Brnetić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tucku će od toliko reprezentativaca biti teško izabrati samo onih 13 najboljih, ali i sam zna da je tako.

""Najteži posao izbornika jest odrediti igrače koji će ići na natjecanje. Nije lako, teško je, ali s tim se moram suočiti. Nema prava na sentimente, već je samo bitna odluka koja je u interesu reprezentacije. Uvjeren sam da igrači to znaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je s Brakudama već pokazao da u njega ne treba sumnjati i da će izabrati one prave koji će Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo