SJAJNA POSTAVA / Trojac s vrha svjetske ljestvice napada Boltov rekord u Zagrebu

Image
Foto: Profimedia

Dugo očekivani atletski spektakl sve je bliže, a mogao bi biti srušen i legendarni rekord

4.9.2023.
17:13
Profimedia
VOYO logo

U nedjelju, 10. rujna, na stadionu Mladosti će biti održano 73. izdanje zagrebačkog atletskog mitinga "Memorijal Borisa Hanžekovića", a jedna od najzanimljivijih disciplina bit će utrka atletičara na 100 metara u kojoj će, među ostalima, nastupiti Ferdinand Omanyala, Oblique Seville i Kishane Thompson.

Image
ULAZNICE SE DOBRO PRODAJU /

Hrvatski atletičari željno iščekuju 73. memorijal Borisa Hanžekovića

Image
ULAZNICE SE DOBRO PRODAJU /

Hrvatski atletičari željno iščekuju 73. memorijal Borisa Hanžekovića

Rekord mitinga postavio je svjetski rekorder i najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt, koji je 2011. na Mladosti zaustavio štopericu na 9.85 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su sprinteri dolazili u Zagreb u nadi da će nadmašiti Bolta, a najviše mu se približio Marvin Bracy prije dvije godine, kad je istrčao samo stotinku sporiji rezultat.

Ovogodišnja postava jamči vrlo brzu utrku i mogućnost rušenja Boltovog zagrebačkog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afrički rekorder i finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti Kenijac Ferdinand Omanyala ima osobni rekord 9.77 sekundi, a ove je godine s 9.84 četvrti na svjetskoj ljestvici.

U lovu na legendarnog sunarodnjaka bit će i dvojica Jamajčana, Kishane ThompsonOblique Seville. Thompson je u subotu na mitingu Dijamantne lige u Xiamenu izjednačio Boltovo rekordno vrijeme iz Zagreba i osvojio drugo mjesto u iznimno brzoj utrci. Seville je samo stotinku sporiji ove godine (9.86), a u finalu SP-a u Budimpešti mu je vrijeme 9.88 donijelo četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni konkurent spomenutom trojcu bit će još jedan finalist iz Budimpešte, Japanac Abdul Hakim Sani Brown, čiji je osobni rekord 9.97 sekundi.

Sjajne borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo