TOUR DE FRANCE SE NEĆE VOZITI BEZ GLEDATELJA: / 'Bit Toura je u zanosu, entuzijazmu i nadasve osmijesima, sada je zdravlje jedino bitno'

Image
Foto: Kurt Desplenter / Zuma Press / Profimedia

Utrka bi trebala početi 27. lipnja u Nici, a završiti 19. srpnja u Parizu

2.4.2020.
19:46
Kurt Desplenter / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Direktor najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea" Christian Prudhomme izjavio je u četvrtak kako se ta utrka zasigurno neće održati bez gledatelja iako je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu najavila i takvu mogućnost.

"Utrka se sigurno neće održati bez gledatelja, a hoće li je biti ovisi o razvoju pandemije. Bit 'Tour de Francea' je u zanosu, entuzijazmu i nadasve osmijesima. Moramo vidjeti te osmjehe uz cestu. Sada je jedino bitna zdravstvena situacija u Francuskoj. Želio bih da se 'Tour' vozi i ovoga ljeta jer bi suprotno značilo kako se zemlja nalazi u katastrofalnoj situaciji", izjavio je Prudhomme za magazin Sports Auvergne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka do polovice svibnja

Ovogodišnji "Tour" trebao bi započeti 27. lipnja u Nici, a završiti 19. srpnja u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prudhomme je kazao kako će konačna odluka o ovogodišnjem "Touru" biti donesena do 15. svibnja.

Prošloga tjedna Maracineanu je izjavila kako francuska vlada razgovara s organizatorima "Toura" o mogućnosti organiziranja utrke bez gledatelja jer se "za razliku od ostalih natjecanja, 'Tour' u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu utrke besplatan te kako održavanje 'Toura' bez gledatelja ne bi bilo tako veliki gubitak jer bismo ga svi pratili putem maih ekrana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo