Play ponuda

VELIK USPJEH / Tonči Stipanović osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju

Image
Foto: Profimedia

Stipanovićev klupski kolega i aktualni europski doprvak Filip Jurišić zauzeo je 21. poziciju s 126 negativnih bodova, a treći hrvatski predstavnik Bruno Gašpić završio je kao 48. s 194 negativna boda

10.11.2021.
17:40
Profimedia
Play ponuda

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u klasi Ilca 7 (bivši Laser), koje je uz dosta poteškoća u srijedu okončano u Barceloni. 

Image
TEŽAK PAD /

Bio je rekordan transfer u povijesti Real Madrida, a evo koliko vrijedi danas

Image
TEŽAK PAD /

Bio je rekordan transfer u povijesti Real Madrida, a evo koliko vrijedi danas

Nepovoljni vremenski uvjeti

Srijeda je trebala biti dan odluke s čak tri finalna plova, ali se ispred Barcelone ponovno nije jedrilo zbog nepovoljnih uvjeta i to čak treći od ukupno šest dana natjecanja. Nakon što su previsoki valovi ujutro spriječili izlazak flote na regatno polje, potom je počela kiša koja je natjerala regatni odbor da proglasi da se danas neće jedriti.

U takvim uvjetima 35-godišnji Stipanović je zadržao broncu, što je dvostrukom olimpijskom doprvaku i članu splitskog Mornara treća svjetska medalja. Godine 2010. bio je srebrni, a prošle godine je u Australiji uzeo broncu.

Ovo mu je ukupno deseta velika medalja u Laseru, a svjetska bronca je došla u istoj godini kao i olimpijsko srebro iz Tokija, pa Tonči može biti ponosan na 2021. godinu. 

Jurišić 21., Gašpić 48.

Stipanovićev klupski kolega i aktualni europski doprvak Filip Jurišić zauzeo je 21. poziciju s 126 negativnih bodova, a treći hrvatski predstavnik Bruno Gašpić završio je kao 48. s 194 negativna boda.

Novozelanđanin Thomas Saunders novi je svjetski prvak, a srebrni je Irac Finn Lynch

Play ponuda
Play ponuda