TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN HRVATSKOG SAVEZA: / 'Uzeli su desetke tisuća eura za prelazak Faka u Sloveniju'

Image
Foto: PIXSELL

Fak je nedavno osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pjongčangu te se aktualizirala priča oko njegova prelaska u Sloveniju.

20.3.2018.
10:38
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je 2010. godine osvojio prvu hrvatsku medalju u biatlonu pojavila se priča da će Jakov Fak prijeći u slovensku reprezentaciju. To se uskoro i dogodilo, a svoj je prelazak obrazložio sljedećim riječima nakon osvajanja srebra u Pjongačngu.

"Moj odlazak nije pitanje za mene, već za one koji su onda bili odgovorni za to. Što se tiče moje sportske karijere, mislim da je bila ispravna odluka otići u Sloveniju. Biatlon u Hrvatskoj marginalan je sport koji u ono vrijeme nije imao perspektive zato jer ljude to ne zanima", kazao je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjive okolnosti

Tjednik Nacional donio je priču u kojoj tvrde da je Fak promijenio državljanstvo i prešao u slovensku reprezentaciju pod sumnjivim okolnostima 'koje jasno upućuju na moguću korupciju i kriminalne radnje'.

Naime, došli su u posjed dokumenata koji otkrivaju da su sigurnosne službe pratile događaje oko ovog transfera te da su došle do saznanja da je tom prilikom 60 tisuća eura završilo u rukama vodećih ljudi Hrvatskog biatlonskog saveza. Istodobno je u javnost plasirana priča da je sa Slovencima postignut dogovor o besplatnom prelasku u zamjenu za 'kadrovsku suradnju i razvoj biatlona u regiji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Slovenia's Jakov Fak reacts after competing in the men's 20km individual biathlon event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 15, 2018, in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Nacional navodi i da je novac iz Slovenije donesen u gotovini te da je jedan njegov dio deponiran u trezor dok je ostatak potrošen u nepoznate svrhe.

Dva dokumenta

"Posjedujemo dva dokumenata Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) s oznakom 'vrlo tajno', koja objavljujemo uz procjenu da se radi o javnom interesu, pogotovo zbog činjenice da ni punih sedam godina nakon tog skandaloznog otkrića nije uslijedio nikakav pravosudni epilog", navodi tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim olimpijske bronce medalju istog sjaja Fak je Hrvatskoj donio sa Svjetskog prvenstva 2009. u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo