Play ponuda

Šumaher se spuštao brzinom 20 na sat kad je pao sa skija

shimmer fallback

Novi detalji o nezgodi bivšeg šampiona Formule 1

8.1.2014.
18:39
Play ponuda

Bivši svetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher vozio je 20 kilometara na sat prilikom pada na skijanju u Francuskoj krajem decembra, kada je zadobio teške povrede glave, rezultat je istrage francuskog tužilaštva, objavio je Tanjug a prenosi Blic.

"Brzina nije bila preterana u momentu pada, odnosno, on je vozio maksimalno 20 kilometara na sat", prenosi italijanska agencija Ansa tvrdnje izvora iz francuskog tužilaštva u Albervilu.

Francuski istražni organi pregledali su kameru koju je na kacigi nosio Šumaher kada je pao na neobeleženoj stazi u Meribelu.

Tužilac Albervila Patrik Kensi rekao je da je sedmostruki svetski šampion Formule jedan vozio šest metara van označene staze prilikom nesreće, kao i da je teško proceniti kojom se brzinom kretao.

"Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...", rekao je Kinsi na konferenciji za medije.

"On je pratio crvenu stazu, a onda je sišao sa nje. On je očigledno izuzetno dobar skijaš, ali je jedna od njegovih skija udarila u kamen zbog čega je pao i udario glavom o kamen. Kamen u koji je udario je osam metara van piste, a on je pao devet metara van piste", kazao je Kinsi.

Zdravstveno stanje legendarnog vozača je stabilno, ali i dalje kritično.

Šumaher je od 29. decembra u veštacki izazvanoj komi, pošto je zadobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Play ponuda
Play ponuda