START IZ SNOVA: / Hrvač Starčević pobijedio svjetskog prvaka i plasirao se u četvrtfinale Igara

Image
Foto: Screenshot/YouTube
14.8.2016.
16:48
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Bio je to izjednačen dvoboj, u kojem je 27-godišnji Starčević, član zagrebačkog Metalca, za nijansu bio bolji i zasluženo je stigao do velike pobjede.

Bila je to njihova treća međusobna borba i prva pobjeda našeg hrvača. Njegov idući suparnik bit će Amerikanac Andrew Bisek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starčević je četvrti hrvatski hrvač koji je nastupio na olimpijskm igrama. Stipe Damjanović je predstavljao našu zemlju u Barceloni 1992. i u Atlanti 1996. godine u kategoriji do 100 kg grčko-rimskim načinom, dok su 2012. godine u Londonu nastupili braća Žugaj, Nenad do 84 kg i Neven do 74 kg. Nitko od spomenutog trojca nije dospio dalje od osmine finala.

Starčevićev najbolji rezultat u karijeri je osvajanje brončanog odličja na Europskom prvenstvu 2013. godine u Tbilisiju. Starčeviću je olimpijska norma nekoliko puta izmaknula za malo. Na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu bio je sedmi, a prva šestorica izborila su Rio, osim toga triput je na olimpijskim kvalifikacijama bio treći, a prva dvojica su izborila Olimpijske igre. Međunarodna hrvačka organizacija poslala ga je stoga u Rio, prema kriteriju izvrsnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo