SRPSKI NACIONALIST I BIVŠI KOŠARKAŠ BOJI SE HRVATSKE: / 'Hrvati su talentirani, bit će teško jer su u euforiji'

Image
Foto: Profimedia

Bivši srpski košarkaš Milan Gurović najavio je četvrtfinalni dvoboj Olimpijskih igara između Hrvatske i Srbije kojeg svi iščekuju.

17.8.2016.
14:27
Profimedia
VOYO logo

Sudari Hrvatske i Srbije više su od utakmice, a pobjede u tim dvobojima, bez obzira o kojem se sportu radilo, itekako se slave. Što se tiče košarke, Srbija je u većini slučajeva u međusobnim susretima bila bolja momčad i to je ono čime se ponajviše hrane, što srpski mediji, što navijači zemlje naših istočnih susjeda. Uz, naravno, bez pogovorno iznimnu košarkašku kvalitetu koju reprezentacija Srbije posjeduje i na ovim Olimpijskim igrama.

Hrvatska pokazala neko drugo lice

Međutim, Hrvatska je na ovom olimpijskom turniru pokazala neko drugo lice. Izbornik Hrvatske Aco Petrović je od Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Marija Hezonje, Krunoslava Simona i društva napravio pravu klapu, pronašao je žicu, a isto to tvrdi i Milan Gurović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

"On im je našao žicu. Svatko ima svoju ulogu, zna što radi, lopta dobro ide. Pronašao je nešto što im je ranije nedostajalo", kazao je Gurović u intervjuu za srpski MozzartSport i istaknuo Bogdana Bogdanovića da može presuditi našoj nacionalnoj momčadi.

Tetovaža s likom četničkog generala Draže Mihajlovića

"Bogdanović je taj. Bogdan je ispucao sve ćorke, tako da sad očekujem rafalnu paljbu! Vrijeme je!", ističe Gurović koji je poznat i po svojoj tetovaži s likom četničkog generala Draže Mihajlovića. Još prije je Gurović isticao kako nikad nije vrijeđao Hrvate i Hrvatsku, ali isto tako dobro se zna da je Gurović srpski nacionalist. Međutim, Gurović, onako kako i dolikuje sportašu, gura na stranu politiku i u prvi plan stavlja samo sport. Pa je tako i nahvalio Hrvatsku i istaknuo tko bi Srbiji mogao srušiti sportske snove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je sad izuzetno talentirana'

"Bit će to veliki derbi, neće biti lagano kao ranije. Hrvatska je sad izuzetno talentirana, Bojan Bogdanović je momak koji svakome može staviti 30 poena, što smo i vidjeli. Bit će teško, oni su baš u nekom naletu, euforiji. To se osjeća", kaže Gurović i dodaje kako unatoč velikom ulogu u ovoj utakmici, velikom naboju i sportskoj strasti koje će itekako biti vidljive na parketu Carioca Arene, sve treba ostati u sportskoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko je to rivalstvo i vjerujte da igračima neće biti nimalo lako. Uvijek je neka tenzija s Hrvatima i važno je samo da ne izlazimo iz okvira sporta i da ne odemo u politiku. To je najveće zlo. Poznajem većinu njihovih igrača i dobri su momci", rekao je Gurović koji se nada da će Srbija do finala Igara i da će imati priliku za popravni protiv SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo