SRPSKI IZBORNIK NAKON POBJEDE PROTIV HRVATSKE: / 'Kad smo mi uhvatili priključak, oni su bili u nokdaunu...'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Izbornik Srbije priznao je da domaćinima nije bilo lako na početku utakmice

23.6.2019.
19:14
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srbija je na domaćem terenu osvojila Svjetsku ligu nakon odličnog finala protiv Hrvatske u kojem su slavili 12:11. Filip Filipović zabio je ključni pogodak u posljednjoj minuti utakmice kojim je Srbija stigla na 12:11 koji su bili nedostižni za Hrvatsku. Srbi su ovom pobjedom izborili plasman na Olimpijske igre.

Utakmicu je obilježila vrlo jaka kiša koja se spustila na Tašmajdan i dodatno otežala igru i otjerala jedan dio hrabre publike koja je bila maksimalno korektna pri izvođenju hrvatske himne te se opet nakon nje mogao s tribina čuti pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZBORNIK ZADOVOLJAN UNATOČ PORAZU U BEOGRADU: /

'Pali smo baš junački, onako muški'

Image
IZBORNIK ZADOVOLJAN UNATOČ PORAZU U BEOGRADU: /

'Pali smo baš junački, onako muški'

Hrvatska je fenomenalno ušla u utakmicu. Valjda sve što je Ivica Tucak zamislio polazilo je našim vaterpolistima za rukom. Srbi su dosta tukli po stativama i prečkama, dok je Hrvatska već nakon prvih osam minuta stigla do prednosti od dva gola.

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

23.06.2019., SRC Tasmajdan, Beograd, Srbija - Super finale FINA Svjetske lige, finale, Srbija - Hrvatska. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

"Izuzetno mokra predstava za sve nas. Osim utakmice, jedne velike utakmice velikih rivala, želim na prvo mjesto staviti publiku koja je ovim uvjetima ispratila utakmicu do kraja. Sjajno bodrenje. Mislim da smo zaslužili ovakvu pobJedu i mislim da su moji igrači napravili veliki korak plasmanom na Olimpijske igre. Čestitam im za prvo mesto i zlatnu medalju u Svjetskoj ligi", rekao je nakon utakmice izbornik Srbije Dejan Savić, a njegove riječi prenio Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Srbije priznao je da domaćinima nije bilo lako na početku utakmice.

"Oscilacija je bilo na obje strane. U jednom periodu, kada smo mi uhvatili priključak i oni su bili u 'nokdaunu', kao što smo i mi. Igralo se za 'gol za gol'", kazao je Savić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tucak zadovoljan

Izbornik Hrvatske Ivica Tucak je izrazio zadovoljstvo igrom svojih vaterpolista, ali je i korektno čestitao domaćinima i pobjednicima.

“Srbiji još jednom čestitke na zasluženoj pobjedi. Igrom mojih momaka ja sam zapravo zadovoljan. Da, izgubili smo za taj jedan gol, ali pali smo baš junački. Onako… Muški. Dali smo srce, ostali smo za gol kratki i idemo dalje. To je sport!” objašnjavao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Srbija odigurala plasman na Olimpijske igre, Hrvatsku tek čekaju kvalifikacije. Bit će puno prilika za revanš na narednim natjecanjima.

“Nas sada čeka Svjetsko prvenstvo, ali i borba za Tokio. Biti ovdje prvi ili drugo ne bi bilo važno da ulog nije bio Tokio. I na Svjetsko prvenstvo idemo s istom ambicijom, biti bolji i izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Imamo dobru momčad i nemam što zamjeriti momcima, malo nesreće, malo onoga što odlučuje ovakve utakmice između ovakvih rivala i eto…”, rekao je na kraju Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike