RUŽNE SCENE / Srbin koji je nosio obilježja Crvene zvezde i doživio huliganski napad sad stoji Barakudama na putu do polufinala

Image
Foto: profimedia.hr

Imali su predmete kojima su nas tukli, mislim da je jedan držao nož u ruci

5.9.2022.
21:10
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti su remijem protiv Grčke, 5-5 izborili prvo mjesto u skupini i plasirali se u četvrtfinale europskog prvenstva u Splitu. Barakude će u igri za polufinale snage odmjeriti s Gruzijom u utorak od 20:30 sati.

Reprezentacija s kojoj će Hrvatska igrati je poznata po tome da dosta stranaca nosi njihov dres odnosno, barem one najjače karike koje dolaze iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Hrvatski vaterpolisti su Marko Jelača i Talijan Fabio Baraldi, tu je i Crnogorac Jovan Šarić te srpski vaterpolisti Boris Vapenski i Dušan Vasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POHOD NA ZLATO /

Pogledajte paklenu atmosferu u kojoj su hrvatski vaterpolisti izborili četvrtfinale Europskog prvenstva

Image
POHOD NA ZLATO /

Pogledajte paklenu atmosferu u kojoj su hrvatski vaterpolisti izborili četvrtfinale Europskog prvenstva

Ružno iskustvo

Jednog od njih ne vežu ni malo lijepe uspomene uz Hrvatsku koji će se ponovno susresti s našim Barakudama. Gruzija je izborila četvrtfinale slavljem protiv Nizozemske a spomenuti incident dogodio se prije tri i pol godine. Naime na utakmici Mornara i Crvene zvezde u Splitu, Dušan Vesić je proživio huliganski napad. On i njegovi suigrači su pili kavu na Rivi, pobjegao je zajedno s jednim suigračem, dok je drugi skočio u more kako bi pobjegao. Huligane su privukle njihove majice su im očito jako zasmetale, a vaterpolisti su nosili su obilježja Crvene zvezde.

Mislili su da je riječ o šali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo sjeli konobar je prišao i malo čudnijim, ne baš prijateljskim tonom, zagledao se u grb i pitao Kralja 'što ti je to na majici?'. Kralj mu je, misleći da je riječ o šali, rekao - grb Crvene zvezde, došli smo na utakmicu. Konobar mu je prijeteći rekao: nemoj se smijati, bolje da to sakriješ. Ja sam predložio da promijenimo lokal, ali momci su gestu konobara shvatili kao šalu - rekao je Vasić.

Čini mu se da su imali i nož...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjeli smo u lokal do. Nakon 20-ak minuta nasrnuli su maskirani momci, huligani, dotrčali su s leđa meni i Maksimoviću i počeli s udaranjem. Kralj je najgore prošao u svemu tome, tipkao je po mobitelu i nije vidio da oni prilaze, primio je udarac u nos, Maksimović i ja po glavi i po leđima. Kralj je spas pronašao u moru da bi, doslovno, sačuvao živu glavu. Imali su predmete kojima su nas tukli, mislim da je jedan držao nož u ruci", dodao je.

Žalosno je što se ovakve stvari događaju i dan danas, nadajmo se kako će se u utorak pričati samo o Vaterpolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo