SRBI NAJAVLJUJU RADIKALAN POTEZ: / 'Naši sportaši znaju što trebaju napraviti ako Kosovo u Riju osvoji medalju'

Image
Foto: AFP, ARMEND NIMANI

Ministar sporta u tehničkoj Vladi Srbije Vanja Udovičić izjavio je da će srpski olimpijci napustiti pobjedničko postolje ukoliko se na njemu nađu sa sportašima iz Kosova.

7.8.2016.
9:51
AFP, ARMEND NIMANI
VOYO logo

Udovičić je nadodao kako su srpski sportaši dobili instrukcije da se ne trebaju niti družiti sa sportašima s Kosova, ali je rekao da će se s njima natjecati, ukoliko do toga uopće dođe.

Mogućnost susreta sportaša iz Srbije i s Kosova svedena je na minimum, jer su i u Olimpijskom selu smješteni na dva razičita kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi nastupaju u 14 sportova

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u slijedećih 16 dana nadmetat će se oko 11 tisuća sportaša iz 206 zemalja. Olimpijska ekipa Srbije na Olimpijskim igrama sudjeluje četvrti put, a nastupit će u 14 sportova. U streljaštvu će se srpski sportaši vjerojatno susresti s kolegama iz Kosova.

“Kosovski sportaši su i ranije sudjelovali na Olimpijskim igrama i osvajali medalje, ali pod zastavama drugih država”, rekao je predsjednik Kosova Hasim Thaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PEDRO UGARTE

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je boravak u Riju iskoristio za razgovore s mnogim dužnosnicima. "Iako mi uvijek imamo problem s predstavnicima tzv. države Kosovo koji su se i ovdje pojavili uz potpunu potporu i suglasnost Međunarodnog olimpijskog odbora i uz protivljenje brazilskih dužnosnika, koji su na kraju ipak pružili tretman i predstavnicima prištinske administracije kao i drugima", kazao je Nikolić.

U streljaštvu nije bilo incidenata

Dodao je kako Olimpijske igre nisu prilika za svađu. Novinar Sport kluba Vladimir Novaković izjavio je za N1 da su se srpske reprezentativke već natjecale s predstavnicom Kosova u streljaštvu, ali da nije bilo nikakvih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez incidenata prošlo je i natjecanje srpskog i kosovskog predstavnika u biciklizmu. “Ovo što se događa nije ništa novo, ali vidjeli smo da u dvije trećine moguće situacije - u biciklizmu i streljaštvu - nije bilo problema”, kazao je Novaković.

Slučaj Hrvatske iz 1995.

Novaković je podsjetio i na slučaj reprezentacije Hrvatske koja je 1995. napustila pobjedničko postolje na Europskom prvenstvu u košarci, na kojem je osvojila broncu, a tadašnja SR Jugoslavija zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo