NA TRGU BANA JELAČIĆA / Spektakl kakav se rijetko viđa. Pogledajte kako je izgledao Hanžek u samom centru Zagreba

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Program se nastavlja u subotu kada će pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

9.9.2022.
20:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Skakački spektakl kojim je u petak počeo Memorijal Borisa Hanžekovića - Continental Tour Gold na Trgu ban Jelačića završio je skokom u dalj za atletičare na kojem je slavio Australac Henry Frayne, dok su se na postolju našli dvojnica hrvatskih atletičara Filip Pravdica i Marko Čeko.

Frayne je pobijedio skokom od 8.11 m kojeg je skočio u petoj seriji. Pravdica je zauzeo drugo mjesto sa svojim najboljim rezultatom, skokom od 8.03m kojeg je skočio u prvoj seriji, dok je Čeko skočio 8 m u drugoj seriji što mu je donijelo treće mjesto na Hanžeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Središnji zagrebački trg u petak je ugostio najprije troskokašice, zatim motkašice i na kraju skakače u dalj.

Prve su nastupile troskokašice, a pobijedila je Slovenka Neja Filipič s rezultatom 14.38m. Druga je bila Talijanka Ottavia Cestonaro sa 13.61 m, dok je treće mjesto osvojila hrvatska atletičarka Paola Borović skočivši 13.42m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta je bila Magdalena Perić (12.47), a peta još jedna hrvatska predstavnica Marija Ivanković (12.26).

Image

U skoku s motkom pobijedila je još jedna Slovenka Tina Šutej sa skokom od 4,61m što je ujedno i rekord mitinga. Druga je bila Njemica Anjuli Knaesche sa skokom od 4,41 m, a treća Čehinja Amalie Švabikova sa skokom od 4,31 m. Hrvatska atletičarka Hrvatska atletičarka Lara Juriša je zauzela zadnje sedmo mjesto sa skokom od 3,81 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Program se nastavlja u subotu kada će pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu biti održano natjecanje u bacanju kugle (19.00), a preostale discipline mitinga održat će se u nedjelju na stadionu Mladosti s početkom u 16.30 sati.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo