HRVATSKA JOŠ UVIJEK ČEKA PRVU MEDALJU: / Gorša ipak nije uspio usrećiti naciju

Image

Hrvatski strijelac Petar Gorša (28) plasirao se u finale discipline zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Nažalost, na kraju ej antjecanje završio na sedmom mjestu.

8.8.2016.
17:01
VOYO logo

Hrvatski strijelac Petar Gorša zauzeo je sedmo mjesto u finalu discipline zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Gorša je u kvalifikacijama ostvario treći rezultat, a dobro je krenuo i u finale. Nakon prva tri metka zauzimao je peto mjesto, nakon šest metaka je stigao i do četvrte pozicije, ali tada je upao u probleme. U tri od svoja posljednja četiri hica u finalu ostvario je rezultat slabiji od 10.0, 9.8 u sedmoj seriji, 9.9 u osmoj, te 9.8 u desetoj, što su iskoristili Mađar Peter Sidi i Bjelorus Ilja Čarhejka i pretekli Goršu. Uoči 10. serije Gorša je bio peti sa 0.3 kruga prednosti u odnosu na Sidija i 0.6 u odnosu na Čarhejku. No, Mađar je tada pogodio 10.5, a Bjelorus 10.4 čime su pretekli Goršu i ostavili ga bez mogućnosti daljnjeg sudjelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 28-godišnjeg Bjelovarca ovo je bio prvi nastup u finalu u trećem nastupu na olimpijskim igrama, nakon što je u Pekingu 2008. bio 37., a na 2012. u Londonu osvojio 43. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojio Talijan Niccolo Campriani sa 206.1 pogodaka u finalu ispred Ukrajinca Serhija Kuliša sa 204.6 i Rusa Vladimira Maslenikova sa 184.2.

Campiarini je bio najbolji i u kvalifikacijama u Riju, a u finalu otišao korak dalje no u Londonu prije četiri godine kada je bio srebrni u ovoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kuliša (23) i Maslenikova (21) ovo su prve olimpijske medalje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživo:

10.10 - Gorša je pao na sedmo mjesto. ispao je iz finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.09 - Kuliš grabi prema zlatnoj medalji. Gorša je i dalje peti.

17.07 - Počelo je finale 10 m zračnom puškom. Gorša ima izglede za medalju. Trenutno je na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo