SMATRALI SU GA GLAVNIM FAVORITOM TOUR DE FRANCEA: / 'Pinot je bio u bolovima od starta, nije mogao izdržati'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Nesretna ozljeda zaustavila fenomenalnog Francuza

26.7.2019.
16:34
Profimedia, AFP
VOYO logo

Francuski biciklist Thibaut Pinot (Groupama FDJ) odustao je nakon samo 36 kilometara 19. etape Tour de Francea, zbog ozljede koljena koju je zadobio prije dva dana, kad je lijevim koljenom udario u upravljač svog bicikla, u manevru kojim je izbjegao pad, priopćili su iz njegove momčadi.

Veliko razočaranje

Pinot je smatran glavnim francuskim adutom za osvajanje ovogodišnjeg Tour de Francea, iako je za vodećim sunarodnjakom Julianom Alaphilippeom (Deceuninck Quick-Step) tri etape prije završetka zaostajao jednu minutu i 50 sekundi. No, kako 19. i 20. etapa favoriziraju penjače, stručnjaci su prednost davali Alaphilippeovim najbližim pratiteljima, a među njima i Pinotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadali smo se da će se oporaviti, ali već od jutra je bilo jasno da će mu biti jako teško, ako će tempo biti snažan. Bio je u bolovima od starta. Nije više mogao izdržati", objasnio je sportski direktor momčadi Groupama FDJ Philippe Mauduit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnjeg Pinota ovo je već četvrto odustajanje sa Tour de Francea. Do cilja utrke u Parizu nije stigao ni 2013., 2016. i 2017. godine.

Ove godine Pinot je osvojio 14. etapu koja je završila usponom na jedan od legendarnih vrhova, 2115 m visoki Tourmalet i pokazao da je u vrlo izjednačenoj konkurenciji spreman za napad na ukupnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji francuski pobjednik na Tour de Franceu bio je Bernard Hinault, koji je svoj posljednji, peti trijumf na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci ostvario 1985. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike