SKUPO PLAĆENA AVANTURA: / Kostelić završio u barokomori, njegovom prijatelju prijeti amputacija prsta

Image
Foto: Facebook/Ivica Kostelić

Avantura najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena Ivice Kostelića na Grenlandu nije prošla bez posljedica. Ni za njega ni za njegova suputnika Mihu Podgornika.

7.5.2017.
10:37
Facebook/Ivica Kostelić
VOYO logo

Kostelić i Slovenac Podgornik su se nakon završetka skijaške sezone uputili prema Grenlandu koji su naumili prijeći na skijama. To im je u konačnici i uspjelo: dvojac je prošle nedjelje stigao na cilj, selo Isortoq na istočnoj obali Grenlanda. Put od 582 kilometra Kostelić i Podgornik su prešli za 18 dana, deset sati i 52 minute.

Temperatura -34 stupnja

U pojedinim dijelovima puta temperatura se spuštala do minus 34 Celzijeva stupnja, a vjetar je puhao brzinom do 120 kilometara na sat. Ostavilo je to posljedice u obliku vidljivih ozeblina zbog kojih je Ivica na kraju završio u barokomori, dok je Miha zadobio tešku ozljedu prsta na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog - ozeblina! Hvala dr. Franoliću i ekipi Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC-a Rijeka na njezi. Miha je započeo s terapijama u barokomori, prvi rezultati su ohrabrujući, ali je stanje još uvijek neizvjesno", napisao je Kostelić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odgovoru na pitanje jednog obožavatelja Ivica je pojasnio da se još ne zna hoće li Podgornik morati biti podvrgnut djelomičnoj amputaciji prsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo