Play ponuda

Veliki Kostelićev suparnik ispisao povijest, Ivica razočarao

shimmer fallback

Američki skijaš Ted Ligety šesti je put u karijeri osvojio veleslalomsku utrku za Svjetski kup u Kranjskoj Gori.

8.3.2014.
14:05
Play ponuda

Ušao je time ovaj 29-godišnjak u povijest jer nijedan skijaš prije njega nije uspio ostvariti toliki broj pobjeda u jednoj disciplini na istom skijalištu. Za olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka u veleslalomu ovo je, ujedno, 22. pobjeda u karijeri u utrkama Svjetskog kupa.

Ligety je slavio s vremenom 2:30.80, ostavivši 18 stotinki iza sebe senzaciju dana - 36-godišnjeg Benjamina Raicha. Iskusni je Austrijanac poslije prve vožnje bio tek na 17. mjestu i zaostajao je za Ligetyjem 1.61 sekundu. Drugi je lauf, međutim, odradio fantastično, podsjetio na najbolje dane velike karijere i doskijao do pobjedničkog postolja. I njemu je, inače, Kranjska Gora jedno od najdražih skijališta, tu je samo u veleslalomu dosad ostvario četiri pobjede.

Treći je u subotu bio mladi Norvežanin Henrik Kristoffersen, a četvrto je mjesto uzeo Marcel Hirscher. Ostao je Austrijanac vodeći u poretku veleslalomaša, ali nije uspio prestići Aksela Lunda Svindala na vrhu ukupnog redoslijeda.

Podsjećamo, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije se uspio plasirati u drugu vožnju pretposljednjeg veleslaloma sezone.

1. Ted Ligety (SAD) 2:30.80

2. Benjamin Raich (Aut) +0.18

3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.25

4. Marcel Hirscher (Aut) +0.63

5. Fritz Dopfer (Njem) +0.78

...

Redoslijed u veleslalomu:

1. Marcel Hirscher (Aut) 510

2. Ted Ligety (SAD) 460

3. Alexis Pinturault (Fra) 378

...

32. Ivica Kostelić (Hrv) 29

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1046

2. Marcel Hirscher (Aut) 1005

3. Alexis Pinturault (Fra) 787

4. Ted Ligety (SAD) 729

5. Kjetil Jansrud (Nor) 603

...

43. Ivica Kostelić (Hrv) 160

...

72. Zrnčić-Dim (Hrv) 70

...

Četvrtu pobjedu ove sezone i osmu u karijeri u Svjetskom kupu ostvarila je mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin koja će za nekoliko dana napuniti 19 godina.

Slavila je Shiffrin u pretposljednjem ovosezonskom slalomu kojem je domaćin bio švedski Åre. Ujedno ja na taj način i prije završnice sezone u Lenzerheideu obranila mali globus u ovoj disciplini.

Shiffrin je bila najbrža i u prvoj vožnji, a u nastavku je bez većih problema obranila prednost i slavila ispred tri domaće predstavnice - Marije Pietilä-Holmner, Anne Swenn-Larsson i Fride Hansdotter. Spomenimo da je za 22-godišnju Swenn-Larsson ovo prvo postolje u karijeri u Svjetskom kupu.

Dodajmo i da je zahvaljujući sedmom mjestu u ovoj utrci Njemica Maria Höfl-Riesch ponovno od Anne Fenninger preuzela vodstvo u ukupnom poretku.

Play ponuda
Play ponuda