NA EURU / Donijele Hrvatskoj medalju pa poručile: 'Pokazalae smo našu krv s kamena, s otoka'

Image
Foto: HVS

U cilj su ušle s vremenom 8:03.13 minuta i tako došle do svoje prve seniorske medalje

28.4.2024.
16:09
HVS
VOYO logo

Na Europskom veslačkom prvenstvu u mađarskom Szegedu, Ivana i Josipa Jurković ostvarile su veliki uspjeh i osvojile brončanu medalju u ženskom dvojcu bez kormilara.

Image
EUROPSKO PRVENSTVO /

Braća Sinković ostala bez medalje, sestre Jurković u Hrvatsku nose broncu

Image
EUROPSKO PRVENSTVO /

Braća Sinković ostala bez medalje, sestre Jurković u Hrvatsku nose broncu

U cilj su ušle s vremenom 8:03.13 minuta i tako došle do svoje prve seniorske medalje. Do 1500 metara, sestre Jurković bile su četvrte, ali su snažnim finišem u posljednjih 500 metara uspjele osvojiti broncu. Rumunjke su osvojile zlato s vremenom 7:52.05, dok je srebro pripalo Grkinjama s vremenom 8:00.87.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je napeto, vjerujemo gledateljima i više nego nama! Možemo reći da smo se prošvercale do zadnjih 500 metara, ali onda smo pokazale našu krv s kamena, s otoka. Prezadovoljne smo, ovo je naša prva seniorska medalja i idemo dalje graditi", rekla je Josipa Jurković

Image
Foto: HVS

"Hvala mama i tata, hvala baba ako si gledala utrku, hvala obitelji i prijateljima i hvala svima koji su bili uz nas i koji su vjerovali u nas", nadodala je Ivana Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HVS

Ova medalja dobar je pokazatelj sestrama Jurković pred nadolazeću kvalifikacijsku regatu za Olimpijske igre u Parizu, koja će se održati u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

Braća Martin i Valent Sinković ostali su bez medalje na Europskom prvenstvu. Zauzeli su četvrto mjesto u dvojcu bez kormilara s vremenom 7:10.52 minuta, četiri sekunde zaostatka za brončanim Švicarcima. Zlatna medalja pripala je Britancima s vremenom 7:01.54, dok su srebro osvojili Rumunji s vremenom 7:03.88.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći da je utrka bila kako smo očekivali. Nakon kvalifikacija i polufinala, nadali smo se da ćemo biti bliže borbi za medalju, ali ovo je još jedna lekcija. Idemo sada malo odmoriti i nastavljamo s pripremama za ostatak sezone i Pariz", rekao je Martin Sinković, dok je njegov brat Valent bio razočaran.

Image
Foto: HVS

"Definitivno nismo zadovoljni utrkom, očekivali smo više. Prve dvije utrke su bile bolje, probavali smo neke nove stvari, ali ovo nam je dobra škola i nekad stvarno treba vidjeti kako ne. Još uvijek smo pozitivni, znamo da možemo dići formu i jedva čekamo daljnje pripreme. Vjerujemo u sebe i idemo dalje još jače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo