ŠEF ORGANIZACIJE OLIMPIJSKH IGARA MORA DATI OSTAVKU: / Rekao je da žene previše pričaju na sastancima

Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

Morijeva ostavka mogla bi stvoriti nove sumnje u održivost održavanja odgođenih Igara ove godine,

11.2.2021.
15:54
Philip FONG / AFP / Profimedia
VOYO logo

Predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju 2020 Yoshiro Mori (83) dat će ostavku zbog seksističke primjedbe koja je izazvala veliko negodovanje u javnosti, tvrdi Reuters, pozivajući se na dva neovisna izvora.

Bivši japanski premijer je ustvrdio da "žene previše razgovaraju" na sastanku odbora Japanskog olimpijskog odbora početkom ovog mjeseca, pokrenuvši oluju kritika u zemlji i inozemstvu. Pritisnut tada na to misli li stvarno da žene previše razgovaraju, Mori je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje vrijeme toliko ne slušam žene, pa ne znam".

'Protiv olimpijskog duha'

Mori je povukao komentar o ženama na brzinski sazvanoj konferenciji za novinare 4. veljače, priznajući da je neprikladan i protiv olimpijskog duha, ali tada nije odao ostavku na mjesto čelnog čovjeka Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu dopustiti da se ovaj problem više produžava", rekao je u četvrtak Mori i ponovno se ispričao zbog primjedbe.

Morijeva ostavka mogla bi stvoriti nove sumnje u održivost održavanja odgođenih Igara ove godine, a izvori navode da će ga zamijeniti bivši predsjednik Japanskog nogometnog saveza i gradonačelnik olimpijskog sela Saburo Kawabuchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kawabuchi (84) je bio u japanskoj nogometnoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine, a bio je čelni čovjek japanskog dijela SP-a 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo