ŠEF OLIMPIJSKIH IGRARA U TOKIJU PODNIO OSTAVKU ZBOG SEKSISTIČKIH KOMENATARA: / Ovom izjavom zgrozio je svijet

Image

Njegova ostavka manje od šest mjeseci prije početka Igara raspirit će nove sumnje u to da će se održati

12.2.2021.
9:08
VOYO logo

Šef Olimpijskih igara Tokio 2020 Yoshiro Mori (83) podnio je u petak ostavku, nakon seksističkih komentara koji su izazvali kritike u zemlji i inozemstvu zbog kojih se ponovno ispričao.

"Moji neprimjereni komentari izazvali su velike probleme. Žao mi je", rekao je Mori (83) na sastanku organizacijskog odbora Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je sada najvažnije osigurati da Olimpijske igre u Tokiju budu uspješne. Mori, bivši japanski premijer, izazvao je zgražanje diljem svijeta svojim seksističkim komentarima da žene previše govore, koje je izgovorio na sastanku olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao se, ali je dosad odbijao podnijeti ostavku, unatoč sve brojnijim zahtjevima da odstupi.

Njegova ostavka manje od šest mjeseci prije početka Ljetnih olimpijskih igara raspirit će nove sumnje u to da će se odgođene Olimpijske igre održati ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski odbor već sada razmišlja o tome kako održati sigurne Igre, na kojima će se okupiti tisuće natjecatelja, a moguće i gledatelja, u jeku pandemije koronavirusa.

Iako se u četvrtak činilo da bi na njegovo mjesto mogao doći načelnik Olimpijskoga sela SaburoKawabuchi, koji kaže da ga je Mori zamolio da ga zamijeni, u petak se ta opcija čini manje izglednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike