SARA KOLAK OSVOJILA DRUGO MJESTO NA HANŽEKU: / Do postolja sjajnim hicem u posljednjoj seriji

Image
Foto: AFP
29.8.2017.
20:23
AFP
VOYO logo

Sara Kolak se u premijernom nastupu na 'Hanžeku' mučila s pronalaženjem pravog hica i tek u posljednjoj seriji je uspjela izvesti hitac kojim je bila zadovoljna i kojim je uspjela sa šestog skočiti na drugo mjesto. Gleadle je bila neuhvatljiva za sve konkurentice, a Sara je za 12 centimetara nadmašila trećeplasiranu Bjeloruskinju Tacjanu Haladovič (61,74 m), europsku prvakinju iz Amsterdama 2016.

UŽIVO: SANDRA PERKOVIĆ POGODILA MREŽU! Hrvatska sportska heroina nije dobro otvorila natjecanje

Kamila Lićwinko slavila u skoku u vis

Isti rezultat imala je i Slovenka Martina Ratej, ali je Bjeloruskinja imala bolji drugi rezultat pa se zato našla na postolju. Druga hrvatska predstavnica u ovom natjecanju, 18-godišnja Franja Želimorski bila je posljednja, sedma sa hicem 50,90 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skoku u vis slavila je Poljakinja Kamila Lićwinko, s preskočenih 196 centimetara. Osvajačica svjetske bronce sa SP-a u Londonu nije imala pravu konkurenciju, jer su se iza nje poredale četiri skakačice s preskočenih 188 cm. U toj je skupini bila i Ana Šimić koja je osvojila četvrto mjesto, dok su druga i treća bile Ruskinja Irina Gordejeva i Šveđanka Erika Kinsey. Peta je bila Britanka Morgan Lake, a posljednja šesta naša Sara Aščić s preskočenih 175 cm.

Dino Bošnjak prvi je put u karijeri istrčao utrku ispod osam minuta

Na 400 m s preponama najbrži je bio Katarac Abderrahaman Samba s vrlo dobrim rezultatom 48.70 sekundi. Drugi je bio Kyron McMaster s Djevičanskih otoka (49.49), a treći Južnoafrikanac LJ van Zyl (49.69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo brzoj utrci na 3000 metara s osobnim rekordom (7:38.90 minuta) slavio je Etiopljanin Selemon Barega, ispred Kenijca Davisa Kiplangata (7:39.97) i Kanađanina Mohammeda Ahmeda (7:40.49). Jedini hrvatski predstavnik Dino Bošnjak prvi je put u karijeri istrčao utrku ispod osam minuta (7:57.57), što mu je bilo dovoljno za osvajanje 10. mjesta u konkurenciji 14 trkača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike