SANDRO SUKNO OBJAVIO KRAJ KARIJERE: / Donosimo detalje dramatične odluke jednog od najvećih: 'Dugo se oko toga lomio...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odlazak hrvatskog velikana u mirovinu

19.5.2019.
22:16
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od hrvatskih najboljih vaterpolista u povijesti i kapetan hrvatske reprezentacije, 28-godišnji Sandro Sukno, odlučio se povući u igračku mirovinu, objavljeno je u priopćenju na web siteu HVS-a.

Image
Image

29.07.2017., Budimpesta, Madjarska - Finalna utakmica FINA Svjetskog prvenstva u vaterpolu 2017., Madjarska - Hrvatska. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Priopćenje Sandra Sukna prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani prijatelji sporta,

Kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru'

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

30.07.2017.,Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica organiziran je docek za hrvatske vaterpolo reprezentativce koji su na Svjetskom prvenstvu u Budimpesti osvojili zlatnu medalju pobjedivsi u finalu Madjare. Sandro Sukno. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Odlučio sam se upravo radi sporta na operaciju'

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja.

Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zahvaljujem se navijačima i javnosti'

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima.

Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Sandro Sukno celebrates after scoring during the men's water polo bronze medal match Croatia vs Italy at the FINA World Championships at the Bernat Picornell swimming pool in Barcelona on August 3, 2013. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku. Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem, Sandro Sukno", stoji u priopćenju.

Dugo se lomio oko odluke

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo kako se Sukno dugo 'lomio' u donošenju odluke, ali nije htio riskirati zbog problema sa srcem. Sandru se 2017. rodila kćer zbog koje ne želi ulaziti u daljnji rizik koji bi mu predstavljao nastavak karijere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Sandro Sukno celebrates after scoring a goal against Serbia during their Rio 2016 Olympic Games water polo final match on August 20, 2016 at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro, Brazil. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Sukno je u ožujku prošle godine operirao srce u SAD, zbog čega je na neko vrijeme morao odustati od vaterpola, a spominjala se tada mogućnost i kraja karijere kapetana hrvatske reprezentacije. Problemi sa srcem uočeni su mu prije početka prošle vaterpolske sezone, a njegov tadašnji talijanski klub Pro Recco odmah je raskinuo ugovor s najboljim svjetskim igračem.

Sandro Sukno jedan je od najboljih vaterpolista koje je Hrvatska ikad imala. Među brojnim nagradama, 2017. godine proglašen je i najboljim vaterpolistom na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo