SAMO NIŽE SUPARNIKE: / Hrvač Starčević na korak je do finala Olimpijskih igara

Image

Jedini hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u hrvanju Božo Starčević stigao je korak do borbe za zlato plasiravši se u polufinale kategorije do 75 kilograma grčko-rimskim stilom.

14.8.2016.
17:23
VOYO logo

Nakon što je u 1. kolu pobijedio trostrukog svjetskog prvaka Turčina Selcuka Cebija 2-1, 27-godišnji član zagrebačkog Metalca je u četvrtfinalu pobijedio Amerikanca Andrewa Thomasa Biseka sa 2-0.

Prednost ostvario u drugoj rundi

Nakon uvodne runde rezultat se nije mijenjao, ali je sredinom druge runde Starčević poveo 2-0 i pametno sačuvao prednost za povijesni uspjeh hrvatskog hrvanja na Igrama u Riju. Za ulazak u finale borit će se protiv Rusa Romana Vlasova, zlatnog s OI u Londonu i aktualnog svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da nije bilo kriterija izvrsnosti...

Starčević je četvrti hrvatski hrvač koji je nastupio na Olimpijskm igrama. Stipe Damjanović je predstavljao našu zemlju u Barceloni 1992. i u Atlanti 1996. godine u kategoriji do 100 kg grčko-rimskim načinom, dok su 2012. godine u Londonu nastupili braća Žugaj, Nenad do 84 kg i Neven do 74 kg. Nitko od spomenutog trojca nije dospio dalje od osmine finala.

Starčevićev najbolji rezultat u karijeri je osvajanje brončanog odličja na Europskom prvenstvu 2013. godine u Tbilisiju. Starčeviću je olimpijska norma nekoliko puta izmaknula za malo. Na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu bio je sedmi, a prva šestorica izborila su Rio, osim toga triput je na olimpijskim kvalifikacijama bio treći, a prva dvojica su izborila Olimpijske igre. Međunarodna hrvačka organizacija poslala ga je stoga u Rio, prema kriteriju izvrsnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo