NEMA MILOSTI NI ZA KOGA / Umjesto u najjaču ligu svijeta, Rusi ga poslali u pritvor: Slavnom sportašu pozlilo kad je čuo što traže od njega

Image
Foto: Profimedia

Njegov odvjetnik odbacio je optužbe da je njegov klijent izbjegao služenje vojnog roka

3.7.2022.
11:51
Profimedia
VOYO logo

Ruski hokejaš Ivan Fedotov, koji ima ugovor s NHL momčadi Philadelphia Flyers, pritvoren je u Rusiji zbog optužbi da je izbjegao služenje vojnog roka nakon čega je prebačen u vojnu bolnicu jer mu je pozlilo, izjavio je njegov odvjetnik za ruske državne vijesti.

Fedotov, vratar ruske momčadi koja je ove godine osvojila srebro na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, potpisao je u svibnju jednogodišnji ugovor s Philadelphia Flyersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozlilo mu

Internetska stranica Fontanka.ru objavila je u petak da je 25-godišnjaka pritvorila policija iz Sankt Peterburga na zahtjev vojnog tužiteljstva i da je odveden u ured za novačenje. Rusija od veljače provodi vojnu invaziju na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik Aleksej Ponomarjev izjavio je u subotu za državnu novinsku agenciju RIA da je Fedotov u petak odveden u ured za novačenje, a zatim u vojnu bolnicu nakon što mu je pozlilo, odbacivši optužbe da je njegov klijent izbjegao služenje vojnog roka.

NHL prekinuo odnose s Rusijom

Fedotov, kojeg su Philadelphia Flyersi odabrali na draftu 2015., vodio je moskovski CSKA iz Kontinentalne hokejaške lige (KHL) do Gagarin kupa, naslova prvaka lige, prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NHL je prekinula poslovne odnose s Rusijom, ali nije zabranio više od 50 igrača u svojim momčadima. NHL također nije dopustila da osvajač Stanley kupa s momčadi Colorado Avalanche Valerij Ničuškin, trofej odnese u Rusiju, što su prije radili svi ruski hokejaši u sjevernoameričkoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo