RUSIJA DOBILA SAVEZNIKA U BORBI PROTIV SUSPENZIJE: / Hoće li nakon ovoga uspjeti zadržati Svjetsko prvenstvo?

Image

Ruski predsjednik Vladimir Putin već je izrazio želju da se za to natjecanje izgradi najveća hokejaška dvorana na svijetu

12.12.2019.
11:02
VOYO logo

Predsjednik Međunarodnog hokejaškog saveza (IIHF) Rene Fasel izjavio je kako će njegova organizacija pokušati zadržati pravo da Rusija zadrži domaćinstvo Svjetskog prvenstva za 2023. godinu usprkos kazni koju joj je u ponedjeljak izrekla Međunarodna antidopinška agencija (WADA).

Prije tri dana WADA je zbog kršenja antidopinških pravila kaznila Rusiju četverogodišnjom zabranom nastupa na velikim sportskim natjecanjima, kao i zabranom organiziranja i kandidiranja za velika sportska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia
Image
Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Rene Fasel

'Činimo sve za zaštitu interesa...'

Rusija je na tu odluku najavila žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS).

"Danas još uvijek ništa nije pouzdano, još uvijek čekamo odluku CAS-a, ali učinit ćemo sve kako bismo zaštitili interese naše organizacije. Iskreno se nadam kako konačna odluka neće biti politički motivirana, već kako će ona biti pravedna", rekao je Fasel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja dvorane?

Iz WADA-e su objavili kako svi međunarodni sportski savezi koji su potpisali njezin antidopinški statut, a među kojima je i IIHF, moraju oduzeti Rusiji već dodijeljena domaćinstva, osim ukoliko je takvo što pravno ili praktično nemoguće.

Hokejaško SP 2023. bi se trebalo održati u Sankt Peterburgu, a ruski predsjednik Vladimir Putin već je izrazio želju da se za to natjecanje izgradi najveća hokejaška dvorana na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo