REAL PAO S TRONA: / Znate li koji je najvrijedniji klub na svijetu?

Image
Foto: AFP

NFL momčad Dallas Cowboys je najvrijedniji sportski klub na planeti, ove godine su preskočili Real Madrid i preuzeli tron.

15.9.2015.
9:16
AFP
VOYO logo

Najskuplji klub planete nije nužno i najbolji, Cowboysi su igrali posljednji Superbowl prije dva desetljeća, ali prema Forbesu, društvo iz Dallasa je uvjerljivo na tronu. Njihova vrijednost se procjenjuje na 4 milijarde dolara odnosno 26.6 milijardi kuna. Samo za usporedbu, to je četvrtina hrvatskog državnog proračuna za 2015. godinu.

Amerikanci su prestigli Real za ogromnih 750 milijuna i skinuli ga s trona. Imaju najveću gledanost u NFL-u (90.000) i najveće prihode. Samo su u 2014. godini imali prihod od 620 milijuna dolara. Među pet najvrijednijih sportskih klubova su po dva nogometna i NFL kluba, a među njih se ugurala i bejzbolska momčad New York Yankeesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svi sportovi više ne mogu biti u utrci s NFL-om, u prosjeku svaka momčad vrijedi dvije milijarde dolara. Prava su tvornica novca, a klubovi samo od TV prava u sezoni podijele 4.4 milijarde dolara. Za usporedbu, u bejzbolu i košarci imaju ugovore koji su četiri puta manji.

Pet najvrijednijih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Dallas Cowboys ($4bn) 2. Real Madrid ($3.26bn) 3. New England Patriots ($3.2bn) 3. New York Yankees ($3.2bn) 5. Barcelona ($3.16bn)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo