RASPLAKAO SE PRED OČIMA ČITAVOG SPORTSKOG SVIJETA: / Francuz brutalno ponižen na olimpijskom postolju

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
17.8.2016.
12:54
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

SVJETSKI REKORDER BIJESAN NAKON GUBITKA ZLATA: ‘Još od Jessea Owensa nikome nisu napravili ovo’

Francuza je toliko pogodilo ponašanje brazilskih navijača tijekom natjecanja, kad su ga svojim povicima ometali u pripremi uoči skoka kojim je mogao preoteti zlato njihovom reprezentativcu Thiagu Brazu da Silvi, da ih je usporedio s nacističkim uvredema upućenim

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVJETSKI REKORDER BIJESAN NAKON GUBITKA ZLATA: /

'Još od Jessea Owensa nikome nisu napravili ovo'

Image
SVJETSKI REKORDER BIJESAN NAKON GUBITKA ZLATA: /

'Još od Jessea Owensa nikome nisu napravili ovo'

Isprika nije pomogla

Svjestan što je učinio, Lavillenie se ispričao za tu usporedbu kad se ohladio, ali Brazilci mu to nisu oprostili pa su ga izviždali tijekom svečanog proglašenja. Nije pomoglo ni što je pobjednik Thiago svojim gestama pokušao navesti svoje sunarodnjake da to ne čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lavillenie je tijekom intoniranja brazilske himne pustio suzu, a potpuno se slomio nakon što se sakrio od očiju javnosti u utrobi Olimpijskog stadiona, gdje su mu s riječima utjehe prišli i mladi brazilski suparnik sa skakališta, kao i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka.

'Obrigado Thiago'

"Obrigado Thiago, Hvala Thiago. Nisam mislio da ću se ikada osjećati poniženo na olimpijskom postolju. Hvala Thiago i Sergej što ste mi pokazali pravu i predivnu stranu ovog fantastičnog sporta", objavio je Lavillenie na svojoj Facebook stranici uz fotografiju na kojoj se vidi kako Bubka i Braz da Silva pokušavaju utješiti povrijeđenog svjetskog rekordera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bach stao u obranu Francuza

"Hvala i svima onima koji me podržavaju", napisao je Lavillenie koji je na društvenim mrežama dobio veliku podršku od kolega atletičara, a među onima koji su mu prvi prišli i tješili ga nakon podjele odličja bili su i predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe te predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach koji je stao u obranu francuskog atletičara osudivši ponašanje brazilske publike tijekom natjecanja i svečanog proglašenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo