RASPAD SISTEMA: / U najvažnijoj utakmici Hrvatska doživjela debakl

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U ključnoj utakmici za plasman u drugi krug Europskog prvenstva hrvatski odbojkaši izgubili su u Torinu od Estonije s 0:3 (19:25, 18:25, 10:25) i zaključili natjecanje kao posljednji u skupini B.

11.10.2015.
17:18
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Bio je to treći hrvatski poraz na prvenstvu i to treći rezultatom 0:3, uz uvjerljivo najslabiju igru. I dok su u susretima protiv favorita Italije i Francuske imali i kvalitetnih perioda, odabranici Igora Šimunčića su protiv Estonaca zakazali u svim segmentima igre. Ništa nije štimalo i vrlo brzo je postalo jasno kako će Hrvatska teško do pobjede koja bi je odvela u play-off za ulazak u četvrtfinale.

Omrčen nije mogao sam

Hrvatska je očajno ušla u susret i Estonci su vrlo brzo poveli 7:0. Zaprijetili smo smanjivši na 6:11, no Estonci su za pola sata dobili prvi set 25:19. U drugom setu Hrvatska se držala do rezultata 14:14 i potom se posve raspala. Estonija je pobjegla na 22:15 i mirno privela set kraju. U trećem setu hrvatski odbojkaši kao da nisu niti postojali na terenu. Za 24 minute sve je bilo gotovo i Estonija je dobila set rezultatom 25:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Estoniju su do pobjede predvodili Oliver Venno s 18 poena, Robert Taht s 10, te Andri Aganits s osam poena. Kod Hrvatske je bio najbolji Igor Omrčen sa 17 poena. U posljednjem susretu 3. kola u našoj skupini Italija i Francuska će u međusobnom dvoboju odlučiti o prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo