Play ponuda

PRVI PUTA DVA HRVATA NA TOUR DE FRANCEU: / Bit će to povijesni trenutak za hrvatski biciklizam

Image
Foto: Hina

Na 103. izdanju Tour de Fracea, najprestižnije biciklističke utrke na svijetu, hrvatski će biciklizam po prvi put imati dvojicu predstavnika.

28.6.2016.
22:43
Hina
Play ponuda

Roberta Kišerlovskog koji je u utorak imenovan među devetoricom vozača ruske momčadi Tinkoff te Kristijana Đuraseka koji se već prije tjedan dana našao na popisu talijanske Lampre-Meride.

Na najpoznatijoj svjetskoj biciklističkoj utrci koja će započeti 2. srpnja u Mont Saint-Michelu, a završiti 24. srpnja u Parizu, 28-godišnji Varaždinac Kristijan Đurasek nastupit će treću godinu zaredom te će pokušati ostvariti svoj san - doći do etapne pobjede. U njegovoj momčadi bit će zastupljena tri kontinenta, a vozači dolaze iz sedam država. Tu su Portugalac Rui Costa, Talijani Matteo Bono i Davide Cimolai, Japanac Yukiya Arashiro, Južnoafrikanac Louis Meintjes, slovenski debitanti Luka Pibernik i Jan Polanc te prvi Etiopljanin na Touru Gebremaryam Grmay Tsgabu.

Albert Contador proglašen budućim pobjednikom Tour de Francea 2016.

S najvećim ambicijama u svoj posljednji nastup na Touru kreće ruska momčad Tinkoff, čiji je osebujni vlasnik Oleg Tinkoff predstavio devetoricu vozača uživo, putem prijenosa na facebook stranici najbolje rangirane svjetske momčadi.

Tako je 33-godišnjeg Španjolca Alberta Contadora proglasio budućim pobjednikom Tour de Francea 2016., a cestovnog svjetskog prvaka Slovaka Petera Sagana osvajačem zelene majice za najboljeg sprintera na Touru.

Među vozačima koji će pomagati ovoj dvojici u ostvarenju zadanih ciljeva našao se i 29-godišnji Robert Kišerlovski, kojem će to biti drugi nastup na Touru, nakon što je u prvom pokušaju 2012. godine, kao vozač Astane, morao odustati nakon teškog pada u 14. etapi. U skupini sjajnih biciklista još su Poljaci Rafal Majka i Maciej Bodnar, Čeh Roman Kreuziger, Talijani Oscar Gatto i Matteo Tosatto te Danac Michael Valgren.

Play ponuda
Play ponuda