PROŽIVJELA JE PRAVU NOĆNU MORU KOJA JOJ JE U DOHI IPAK DOŠLA NA NAPLATU: / 'Govorili su mi da se više neću moći baviti atletikom'

Image
Foto: PIXSELL

Razgovarali smo s najboljom hrvatskom sportašicom Sandrom Perković u dječjoj bolnici u zagrebačkoj Klaićevoj

16.10.2019.
14:03
PIXSELL
VOYO logo

Rijetko kad propušta okupljanja takve prirode. Ipak je najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković prijateljica dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu, kako su to rekli ispred same bolnice u srijedu na konferenciji za novinare povodom tradicionalne donacije Ine Klinici za dječje bolesti Zagreb. Prošle godine novac je uložen u obnovu prostora Referentnog centra za gastroenterologiju i prehranu, te Odjela za dječju otorinolaringologiju.

Image
SANDRA PERKOVIĆ ZA NET.HR: /

'Potreslo me neosvajanje Dijamantne lige. Ne volim imati alibi, ali nisam ni ja robot'

Image
SANDRA PERKOVIĆ ZA NET.HR: /

'Potreslo me neosvajanje Dijamantne lige. Ne volim imati alibi, ali nisam ni ja robot'

Donacija za uređenje dnevne bolnice u Klaićevoj za adolescentsku psihijatriju

Ove godine donacija od 100.000 kuna bit će namjenski utrošena za uređenje dnevne bolnice u Klaićevoj za adolescentsku psihijatriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno mi je drago što je moj partner Ina prepoznao da je bolničkom sustavu u Republici Hrvatskoj potrebna pomoć, a posebno zbog toga što su odlučili pomoći mojoj najdražoj bolnici u gradu Zagrebu, Klaićevoj bolnici. Ovim putem želim bolnici sreću, još bolji rad i da još više ljudi, još više partnera, prepozna njihove potrebe", kazala je Sandra Perković pred okupljenim novinarima na konferenciji za medije, a koju smo malo uhvatili prije samog početka kako bismo malo popričali s njom. Početkom ovog mjeseca, točnije prije 12 dana, Sandra je na SP-u u Dohi osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popunila kolekciju odličja na SP-ima

Perković je tako popunila kolekciju odličja na svjetskim prvenstvima hicem od 66,72 metra ostvarenim u prvoj seriji finalnog nadmetanja na stadionu Khalifa. Novom svjetskom prvakinjom postala je njezina velika rivalka, Kubanka Yaime Perez, koja je petoj seriji bacila 69,17 metara, a srebrno odličje pripalo je njezinoj sunarodnjakinji Deniji Caballero (68,44 m), svjetskoj prvakinji iz Pekinga 2015. godine.

Image
Image

Croatia's Sandra Perkovic competes in the Women's Discus Throw final at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International stadium in Doha on October 4, 2019., Image: 475181285, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

VRATILA SE U DOMOVINU I OTKRILA VELIKU ISTINU O SEBI U OVOJ SEZONI: ‘Nisam plakala zbog bronce, već zbog nečeg sasvim drugog…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra je imala tri ispravna hica u prve tri serije (66,72 m, 62,30 m, 66,19 m), u četvrtoj i petoj je namjerno prestupila, a u šestoj je njezin disk završio u zaštitnoj mreži. To je četvrta medalja na svjetskim prvenstvima za najbolju bacačicu diska u posljednjem desetljeću. Svjetskom prvakinjom je bila u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila je srebro.

Otišla sam u jako dobroj formi na SP'

"Otišla sam u jako dobroj formi na SP i žao mi je što to nisam u potpunosti mogla pokazati. Nažalost, ozlijedila sam se i upravo me ozljeda spriječila da budem ona prava ja. Uzela sam ipak na kraju broncu na koju sam izuzetno ponosna. Borila sam se do samog kraja. Iskreno, medalja nije onog sjaja koji sam priželjkivala, ali sve to je dio moje prekrasne kolekcije koja sad broji 11 velikih medalja, od čega su pet zlatnih europskih, dvije zlatne olimpijske, dva svjetska zlata, jedna svjetska bronca i jedno svjetsko srebro. Upotpunila sam kolekciju i ne mogu biti više nego zadovoljna zbog toga. No, mali žal za boljim rezultatom u Dohi ipak postoji", kazala nam je Sandra Perković koja je tri medalje osvojila s Ivanom Ivančićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

DOHA, Oct. 5, 2019 Sandra Perkovic of Croatia competes during the women's discus throw final at the 2019 IAAF World Athletics Championships in Doha, Qatar, Oct. 4, 2019., Image: 475212625, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Li Ming / Zuma Press / Profimedia

Moramo priznati kako je ovo bila čudna godina za Sandru koja je uzela malo veću stanku poslije lanjskog EP-a i prvi put otišla na pripreme izvan Hrvatske. Koliko je to bio plus za nju i njezinog trenera Edisa Elkasevića, toliko je bio i minus.

Nije mogla uhvatiti onu svoju staru formu, neki ustaljeni ritam, pa je nakon toga svega došao i SP tek u listopadu, pa im je odgovarala toplina, događale su se neke stvari koje se nisu prije događale......

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, nekako joj je sve bilo čudno, drugačije. Njezini rezultati u tekućoj godini bili su lošiji u odnosu na prijašnje godine kad je bila dominantna u europskim i svjetskim okvirima. Ovog je puta ostala bez ijedne pobjede u Dijamantnoj ligi.

'Da je uzeti medalju i pobijediti uvijek baš tako lako, onda bi to radio svatko'

"Da je uzeti medalju i pobijediti uvijek baš tako lako, onda bi to radio svatko. Meni se u Dohi dva dana prije finala u bacanju diska, poslije kvalifikacija, dogodilo to da sam otišla u hotel kad sam osjetila probleme s leđima, a sutra dan sam imala trening. Nadala sam se kako nije ništa ozbiljno. No, onda popodne na treningu, koji je bio pred samo natjecanje, nisam mogla trening odraditi do kraja. U suzama sam ga napustila. Ali eto, opet sam nekako uspjela stisnuti zube i uz pomoć blokada osvojiti broncu. Sretna sam zbog toga, iako znam da to nije izgovor koje osobno ne volim, ali borila sam se do samog kraja, do zadnjeg. Do zadnje serije sam vjerovala da mogu prebaciti tih 69 metara. Nažalost, u Dohi od onoga što sam pokazala ipak nisam mogla više", rekla nam je Sandra koju smo upitali jesu li se problemi s leđima mogli spriječiti, kako se navedeno ne bi dogodilo, ili možda preventivno djelovati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia
Image
Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Third-placed Croatia's Sandra Perkovic reacts after competing in the Women's Discus Throw final at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International stadium in Doha on October 4, 2019., Image: 475185859, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Image
Image

(191006) -- DOHA, Oct. 6, 2019 () -- Gold medalist Yaime Perez (C) of Cuba, silver medalist Denia Caballero (L) of Cuba and bronze medalist Sandra Perkovic of Croatia pose for photos during the medal ceremony of the women's discus throw at the 2019 IAAF World Athletics Championships in Doha, Qatar, Oct. 5, 2019., Image: 475346988, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Li Ming / Avalon Editorial / Profimedia

Vučem svoju ozljedu leđa od 2010.

"Vučem svoju ozljedu leđa od 2010. godine. Imam dva puknuta diska u donjem lumbalnom dijelu, tako da je to nešto s čim se borim kroz cijelu svoju karijeru. Liječnici su mi neki čak govorili da neću moći nastaviti s onim čime se bavim. Ali evo, sa svojim odličnim timom koji predvodi Branimir Vajda uspjela sam sanirati to i držati pod kontrolom. Ali, radi se o ozljedi koja se uvijek može vratiti. Nažalost, ovog je puta došla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Na nama je da detektiramo zašto se ona baš javila na SP-u i kako to u budućnosti spriječiti".

Planirano je svega tri tjedna odmora za Sandru koja onda kreće s pripremama za OI u Tokiju. Samo još nije poznato gdje će ih odraditi. Upitali smo je kakvi su joj sportski planovi, kao i oni s prevencijom ozljede koja j muči?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

ZAGREB, Dec. 27, 2018 Discus Queen'' Sandra Perkovic receives Sportswoman of the Year award from Croatian sports newspaper ''Sportske novosti'' in Zagreb, Croatia, on Dec. 26, 2018. Sportske novosti handed out the awards for the best man, woman and team for the 67th year in a row on Wednesday., Image: 404312102, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Goran Stanzl/Pixsell / Zuma Press / Profimedia

"Ostala sam sada dva tjedna u Zagrebu nakon SP-a, iako je moj tzv. godišnji odmor već službeno počeo. No, nažalost morala sam ostati odraditi terapije za leđa. Tek početkom sljedećeg tjedna možda ću nekamo otputovati", zaključila je Sandra Perković.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo