Play ponuda

PRODULJUJE SE LOŠA FORMA SANDRE PERKOVIĆ: / 'Kraljica diska' opet podbacila, ispucala samo dva ispravna hica

Image

Perković je imala samo dva ispravna pokušaja u natjecanju

18.8.2019.
16:17
Play ponuda

Ni na trećem ovosezonskom natjecanju Dijamantne lige, koje je u nedjelju održano u Birminghamu, Sandra Perković nije uspjela doći do pobjede, a hitac od 63,80 metara donio joj je treće mjesto iza dvije Kubanke, pobjednice Yaime Perez (64,87 m) i Denie Caballero (64,59 m).

Perković je imala samo dva ispravna pokušaja u natjecanju, 61,97 m u drugoj seriji i 63,80 m u petoj, što joj je i donijelo treće mjesto. Prije samo tjedan dana na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu bacila je gotovo pet metara dalje, što bi joj donijelo još jednu, 43. pobjedu u Dijamantnoj ligi i četvrtu zaredom u Birminghamu.

Ipak, Sandra je sa šest novih bodova došla do zbroja od 16 u ukupnom redoslijedu, čime je osigurala nastup na finalu u Bruxellesu, zajedno Kubankama Perez (23) i Caballero (22) te Amerikankom Valarie Allman koja je u Birminghamu bila šesta, a sa 11 bodova je na četvrtom mjestu ukupno.

Sljedeće natjecanje Dijamantne lige za diskašice bit će sljedeće subote, 24. kolovoza, u Parizu, nakon kojeg će osam najboljih u ukupnom redoslijedu izboriti nastup na finalnom natjecanju, koje je na rasporedu 6. rujna u Bruxellesu. Pobjednica finala će osvojiti glavnu nagradu od 50.000 dolara.

shimmer fallback
shimmer fallback

Trostruka pobjednica natjecanja u Birminghamu, nije dobro otvorila mitingu na kojem nikada nije izgubila. Iako je bila jedina bacačica koja je u prvoj seriji prebacila granicu od 60 metara, Perković se nije uspjela zadržati unutar kruga, izgubila je ravnotežu pri izbačaju i prestupila.

Drugi pokušaj je bio ispravan i Sandra je, uz nisku putanju diska, dosegla daljinu od 61,97 metara, što joj je u tom trenutku donijelo vodeću poziciju. Međutim, na vrhu se zadržala kratko, jer ju je već sljedeća, Kubanka Denia Caballero, nadmašila za više od dva i pol metra (64,59).

Kad je stigla na red za treći hitac, hrvatska rekorderka je već pala na četvrto mjesto, jer su je prestigle još i Njemice Claudine Vita (62,74) i Kristin Pudenz (63,67). Sandrin treći pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, a nakon nje je i druga Kubanka Yaime Perez prebacila 60 m te sa 64,87 preuzela vodstvo.

shimmer fallback
shimmer fallback

Redoslijed se nije promijenio ni u četvrtoj seriji, u kojoj je Perković pogodila gotovo identično mjesto u zaštitnoj mreži, kao što je bio slučaj u prethodnom pokušaju.

U pretposljednjem pokušaju Sandra je drugim ispravnim hicem dobacila do 63,80 metara i zasjela na treće mjesto, prebacivši rezultat Njemice Pudenz za 13 cm.

Vladarica diska ni u šestoj seriji nije uspjela izvesti dobar hitac pa je namjerno prestupila i završila natjecanje s dva ispravna hica i na trećem mjestu, baš kao i na prethodnom natjecanju Dijamantne lige u Rabatu, iza pobjednice Yaime Perez i drugoplasirane Denie Caballero.

Računajući i treće mjesto na prošlogodišnjem finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, čime je nakon šest uzastopnih godina prepustila naslov ukupne pobjednice Kubanki Yaime Perez, ovo je najduži niz mitinga u Dijamantnoj ligi bez Sandrine pobjede. Posljednju je ostvarila prije 13 mjeseci u Londonu, a ovo je već četvrti miting zaredom u Dijamatnoj ligi na kojem se nije popela na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Perković je ostala na 42. trijumfa iz 55. nastupa u Dijamantnoj ligi.

Play ponuda
Play ponuda