Play ponuda

ČUDESNA PRIČA IZ PJONGČANGA: / Prije godinu dana doživio je stravičnu nesreću, bio i u komi, a sad ga slavi čitav sportski svijet

Image
Foto: AFP

Mark McMorris junak je sportskog svijeta.

11.2.2018.
12:34
AFP
Play ponuda

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris u nedjelju je osvojio brončanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u ožujku prošle godine zadobio ozljede opasne po život - 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

ČUDESNI SVEN KRAMER TREĆI UZASTOPNI PUT OLIMPIJSKI POBJEDNIK: Nizozemac ušao u povijest ZOI-a

Prilikom pokušaja izvođenja elementa koji je uključivao okret od 1440 stupnjeva McMorris je udario u stablo te mu je tom prilikom eksplodirala slezena, probušeno mu je plućno krilo, te je slomio čeljust, zdjelicu, lijevu ruku i nekoliko rebara. Zbog ozbiljnosti ozljeda liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome. Ovako je McMorris tada izgledao...

Uslijedio je višemjesečni oporavak, a već u studenome prošle godine McMorris se natjecao u Svjetskom kupu i - pobijedio!

"Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati", rekao je McMorris.

Za McMorrisa ovo je druga olimpijska medalja koju je osvojio, bio je brončani u slopestyleu i prije četiri godine u Sočiju.

Play ponuda
Play ponuda