ČUDESNA PRIČA IZ PJONGČANGA: / Prije godinu dana doživio je stravičnu nesreću, bio i u komi, a sad ga slavi čitav sportski svijet

Image
Foto: AFP

Mark McMorris junak je sportskog svijeta.

11.2.2018.
12:34
AFP
VOYO logo

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris u nedjelju je osvojio brončanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u ožujku prošle godine zadobio ozljede opasne po život - 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČUDESNI SVEN KRAMER TREĆI UZASTOPNI PUT OLIMPIJSKI POBJEDNIK: Nizozemac ušao u povijest ZOI-a

Prilikom pokušaja izvođenja elementa koji je uključivao okret od 1440 stupnjeva McMorris je udario u stablo te mu je tom prilikom eksplodirala slezena, probušeno mu je plućno krilo, te je slomio čeljust, zdjelicu, lijevu ruku i nekoliko rebara. Zbog ozbiljnosti ozljeda liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome. Ovako je McMorris tada izgledao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je višemjesečni oporavak, a već u studenome prošle godine McMorris se natjecao u Svjetskom kupu i - pobijedio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati", rekao je McMorris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za McMorrisa ovo je druga olimpijska medalja koju je osvojio, bio je brončani u slopestyleu i prije četiri godine u Sočiju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike