PREMINUO LEGENDARNI NHL TRENER JOHN MUCKLER: / Osvojio je pet naslova prvaka i ušao u povijest kao jedan od najboljih

Image
Foto: Profimedia

Tijekom karijere bio je i direktor operacija i glavni trenera Buffalo Sabresa (1991-95), glavni trener Rangersa (1997-2000), te generalni direktor Ottawa Senatora

5.1.2021.
23:31
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hokejaški trener John Muckler, koji je s Edmonton Oilersima osvojio pet Stanley Cupa, umro je u 86. godini, objavili su Oilersi.

Oilersi nisu naveli uzork smrti, no njegov kolega Glen Sather rekao je za Edmonton Sun da je Muckler nedavno imao srčani udar, a borio se i COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muckler se pridružio Oilersima kao pomoćni trener 1981. Bio je na klupi kao pomoćnik kada su Oilersi osvojili Stanley Cup 1984. i 1985. godine. Zatim je unaprijeđen u pomoćnog glavnog trenera pod Satherom. Nakon što je momčad osvojila još dva naslova (1987, 1988), Muckler je preuzeo funkciju glavnog trenera i odveo Oilerse do petog Stanley Cupa u sedam godina (1990).

'Bio je sjajan prijatelj'

"Bio je čvrst i strog, ali, što je najvažnije, pošten i pomogao je postaviti temelje kako bi naša momčad postala međusobno odgovornija što nas je natjeralo da postanemo prvaci", rekao je Wayne Gretzky, koji je u dresu Oilersa osvojio četiri naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je sjajan prijatelj, osobno je moju karijeru podigao na drugu razinu i uvijek ću cijeniti sate u kojima smo razgovarali," dodao je jedan od najboljih hokejaša u povijesti NHL-a.

Tijekom karijere bio je i direktor operacija i glavni trenera Buffalo Sabresa (1991-95), glavni trener Rangersa (1997-2000), te generalni direktor Ottawa Senatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo