Play ponuda

PREDSJEDNIK SABORA PRIMIO PARAOLIMPIJSKU REPREZENTACIJU: / 'Vi ste ponos Hrvatske'

Image
Foto: PIXSELL

Posebne čestitke predsjednik Sabora uputio je dobitnicima medalja

26.3.2018.
17:50
PIXSELL
Play ponuda

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je primio izaslanstvo hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja je ostvarila veliki uspjeh na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu osvojivši jednu zlatnu i jednu brončanu medalju.

VRATILI SE PARAOLIMPIJCI S MEDALJAMA: ‘Ponosan sam, kockice su se drugačije posložile, a svi su imali odlične uvjete’

"Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje u Hrvatskome saboru i zahvaliti vam na dolasku. Čestitam vam svima na sjajnom predstavljanju naše domovine, stvarno ste ponos Hrvatske!", poručio je Jandroković paraolimpijcima te dodao:

'Divim vam se'

"Htio bih vam čestitati i na tome što svaki dan svjedočite kako život itekako ima smisla. Svojom borbenošću, predanošću i motiviranošću pokazujete da čovjek zaista može ići iznad svega onoga što misli da može u prvi tren, ako se zaista tome posveti punom snagom, i ja vam se divim i još jednom svima od srca čestitam."

shimmer fallback
shimmer fallback

Posebne čestitke predsjednik Sabora uputio je dobitnicima medalja, prvima u hrvatskoj povijesti na zimskim paraolimpijskim igrama, zlatnome Dini Sokoloviću i brončanom Bruni Bošnjaku.

Govoreći o svojemu nastupu u Pjongčangu Dino Sokolović rekao je kako je ponosan što je imao mogućnost predstavljati Hrvatsku i u vrlo jakoj konkurenciji dati svoj maksimum te osvojiti medalju. Istaknuo je i važnost Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji uz potporu države ulaže u sportaše paraolimpijce.

LUDNICA U ZAGREBU: Vratili se paraolimpijci, pogledajte kako su ih navijači dočekali u zračnoj luci

"Hvala im na tome, nadam se da će i dalje ulagati u nas. Pokazali smo da imamo puno potencijala, sad bi to trebalo dići na još jednu višu razinu, uz još malo više stručnih osoba jer samim tim dobit ćemo više sportaša. Doći će novi, mladi u koje trebamo ulagati, trebamo podršku u svakom slučaju", rekao je Dino Sokolović.

'Zaslužuju punu potporu države'

Predsjednik Sabora istaknuo je kako država mora omogućiti da se paraolimpijski sport razvija i da se stvori infrastruktura koja je potrebna.

"Ti ljudi zaista zaslužuju punu potporu države. Svojim radom, zalaganjem, borbom oni su heroji, pokazuju koliko čovjekov život vrijedi, koliko se za njega treba boriti", kazao je Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić rekao je kako je ovo već treći susret paraolimpijaca s predsjednikom Sabora Jandrokovićem, koji ih je primio i nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu prošle godine, te je bio s njima i na proglašenju najboljih sportaša u 2017. godini.

shimmer fallback
shimmer fallback

POVIJESNI USPJEH NA ZIMSKIM PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Dino Sokolović osvojio prvo hrvatsko zlato

"Iza nas su sada pete zimske paraolimpijske igre na kojima smo nastupili, a i prije polaska smo znali da smo već napravili uspjeh jer idemo sa sedam sportaša u tri sporta, alpskom skijanju, snowboardu i skijaškom trčanju. Nadali smo se da ćemo doći do prve medalje i to se evo ostvarilo. Bruno je u banked snowboardu bio brončani, a sve je na kraju zasladio u kraljevskoj disciplini, slalomu, zlatni Dino. Jako smo ponosni na te rezultate, koji su Hrvatsku podigli na 19. mjesto u svijetu na ljestvici zemalja osvajača medalja", izjavioo je Kovačić te istaknuo kako će taj rezultat biti poticaj za daljnji napredak u radu i s novim, mladim sportašima koji dolaze te da vjeruje kako će Hrvatska imati i veću reprezentaciju već na idućim paraolimpijskim igrama.

'Trudit ćemo se koliko god možemo da vam budemo na raspolaganju'

Predsjednik Sabora čestitao je i svim članovima hrvatske paraolimpijske reprezentacije, trenerima i svim organizatorima koji su sudjelovali u pripremama za Zimske paraolimpijske igre te predsjedniku HPO-a Ratku Kovačiću.

"Drago mi je da ste tu, želimo vam i na taj način iskazati naše poštovanje, našu spremnost da vam pomognemo u svim vašim aktivnostima. Znam da pomoći nikad dosta i u financijskom i u moralnom smislu, ali trudit ćemo se koliko god možemo da vam budemo na raspolaganju", zaključio je Jandroković.

Play ponuda
Play ponuda