'Vjerojatno gledaju na Google koliko Hrvatska ima stanovnika'

Hokejaši Medveščaka su ovoga tjedna ostvarili fantastičan uspjeh.

1.2.2014.
13:21
VOYO logo

"Normalno da je velik uspjeh jer u onom trenutku kad smo počeli igrati i kad smo odigrali prvih par kola, onda smo tek vidjeli koliko je jaka liga i pribojavali smo se da smo sve promašili, imali smo sedam poraza za redom. Bili smo jednostavno u strahu kolika je to sila i jesmo li pogriješili i onda se odjednom sve počelo pokretati i stvari su dolazile na svoje mjesto", osvrnuo se na veliki uspjeh Damir Gojanović.

A igrači su osjetili da mogu igrati sa svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeli su igrati sve bolje i bolje. Imamo sad jako dobar omjer. Mi smo među vodećim momčadima po izgubljenim utakmicama, imamo samo 13 poraza što je četvrti rezultat u ligi."

Puno su pomogli i fantastični navijači. Stoga, iako su troškovi u KHL pet puta veći od EBEL-a, cijena ulaznice je povećana tek minimalno, a tako će i ostati, kaže Gojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otprilike znamo kupovnu moć u Hrvatskoj. U onom trenutku kad bi izgubili navijače propao bi projekt. Dok Medveščak ima navijače, a to je već peta godina, i dok održava s njima kontakt i osluškuje što je moguće, a što nije, do tada će ovog projekta biti."

//www.youtube.com/embed/iCgg53gcSpI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro slijedi doigravanje, a Medveščak nitko neće poželjeti za protivnika.

"Mislim da ćemo svakog protivnika namučiti, svi žele izbjeći Medveščak i neće mu biti drago. Ipak je to sjevernoamerička momčad i ipak su tu igrači koji će biti jako motivirani i da će uživati u tim utakmicama koje će biti drukčije nego ove do sada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak više nije neka egzotična momčad, Rusi su to dobro naučili iako im i danas puno toga nije jasno.

"Kad jedna egzotična zemlja s toliko malo stanovnika radi takve stvari , oni se izgube i vjerojatno gledaju na Google koliko imamo stanovnika. Mislim da prema van izgledamo dosta ozbiljno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljno je za sada bilo sve i što se suđenja tiče, za razliku od EBEL-a gdje su u Medveščaku imali niz pritužbi. "Unatoč tome, zamolit ćemo vodstvo lige da nas u doigravanju zaštite", kaže Gojanović.

//www.youtube.com/embed/7atZ55SwYUU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada imamo i velika poznanstva prema predsjedniku lige. Osobno ću s njim porazgovarati prije 'play offa', da nas zaštite u bilo kakvim pokušajima nepravednosti."

A nakon doigravanja, za očekivati je odlazak nekih od zvijezda Medveščaka, koji su i došli u Zagreb pod uvjetom da se svojim dobrim igrama prodaju u neki bogatiji klub KHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo moći zaustaviti igrača u slučaju da mu dođe neka ponuda. Onda on druge godine za nas ne bi ni igrao. Glumio bi i ne bi sa žarom nastupao. Ovi igrači to rade jer su profesionalci, ali žele i da ih drugi klubovi vide."

Za kraj i želja uoči doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je za mene da dobijemo nekoga tko je bliži. Možda Lev jer bi smanjio troškove našeg kluba i otvorio mogućnost da i naši navijači u velikom broju prisustvuju 'play offu'. A onda nakon toga na Ruse, pa da vidimo tko je bolji", zaključuje Gojanović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo