TEŠKO OZLIJEĐENI VOZAČ ODBIO AMPUTACIJU: / Pred njim je sad operacija za spas od 10 sati; Pogledajte tragediju koja je zgrozila svijet

Image
Foto: Profimedia

Nedjeljna operacija bit će ključna za njegovu budućnost i život

29.9.2019.
14:18
Profimedia
VOYO logo

Pred Juanom Manuelom Correaom, ekvadorsko-američkim vozačem (20) u Formuli 2, koji je potkraj kolovoza na belgijskom Spa-Francorchampsu doživio nesreću sudarivši se s Anthoineom Hubertom (22), bitka je života. Naime, kako prenosi ugledni britanski BBC, rođeni Ekvadorac morat će na tešku i rizičnu operaciju, jer je u nesreći u kojoj je Hubert poginuo on ozlijedio kralježnicu i slomio obje noge.

Image
STRAVA I UŽAS: /

Mladi 22-godišnjak poginuo u zastrašujućoj nesreći; Zabio se s oko 270 km na sat u Correu

Image
STRAVA I UŽAS: /

Mladi 22-godišnjak poginuo u zastrašujućoj nesreći; Zabio se s oko 270 km na sat u Correu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio savjet liječnika koji su mu predlagali amputaciju dijela desne noge

Mladić je odbio savjet liječnika koji su mu predlagali amputaciju dijela desne noge i sada ga čeka zahtjevna 10-satna operacija u Londonu u kojoj će mu pokušati spasiti ono što se spasiti da, ali s vrlo upitnim ishodom. Iako je njegovo stanje posljednjih mjesec dana bilo stabilno, zbog stalnih problema s disanjem su mu morali davati terapije koje su mu praktički spasile život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedjeljna operacija bit će ključna za njegovu budućnost i život", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Correai je bio dijagnosticiran sindrom akutnog respiratornog distresa

Nakon što je prebačen u londonsku bolnicu i stavljen u induciranu komu, Correai je dijagnosticiran sindrom akutnog respiratornog distresa. Liječnici kažu da se on fizički poboljšao što je dobro, ali glavni je cilj pripremiti ga za operaciju na desnoj nozi, što će medicinskim stručnjacima omogućiti da utvrde razinu oštećenja njegove tibije, gležnja i stopala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi koju je izdalo upravljačko tijelo moto sporta FIA navodi se sljedeće:

'Juan Manuel je sada potpuno svjestan okoline i situacije u kojoj se nalazi'

"Juan Manuel je sada potpuno svjestan okoline i situacije u kojoj se nalazi, a pluća su mu se oporavila mnogo brže nego što se predviđalo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, podrazumijeva se da ovaj hrabri 20-godišnjak odlučuje o tome želi li rekonstruktivnu amputaciju desnog stopala ili ne želi, kao i treba li nastaviti rizičnu operaciju s upitnim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozljede koje je Juan Manuel zadobio su teške, a operativni zahvat je vrlo složen", dodaje se u priopćenju u kojem još stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Liječnici će, prvi put nakon nesreće, imati potpun pristup ranama'

"Liječnici će, prvi put nakon nesreće, imati potpun pristup ranama na njegovoj donjoj desnoj nozi. Oni će spasiti ono što se može spasiti i ukloniti ono što treba ukloniti kako bi se njegova desna potkoljenica obnovila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, operacija će se izvesti u londonskoj bolnici koja je specijalizirana za ortopedske operacije jer je sad fokus s pluća prebačen na njegove donje ekstremitete tijela. Hubert, koji je imao 22 godine, pretrpio je ogroman udar Correaovog automobila, koji se kretao brzinom oko 170 km / h, u zavoju Spa-Francorchampsa. Hubert je nakon incidenta prevezen u medicinski centar, a ubrzo nakon toga je umro.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo