Play ponuda

POVRATAK NA VELIKA VRATA: / Bivši hrvatski izbornik ponovno preuzeo Mladost

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Malević se vratio na poznatu klupu

3.5.2018.
17:26
Petar Glebov/PIXSELL
Play ponuda

Bivši izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Rade Malević vratio se na klupu muške seniorske ekipe Mladosti.

Proteklih godina radio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je vodio Al Shabab, a bio je i izbornik Kuvajta. Malević se tako vratio u Mladost nakon sedam godina izbivanja.

"Malo je reći da sam oduševljen stanjem koje sam zatekao"

"Vratio sam se u voljeni klub nakon sedam godina. Zatekao sam jedan materijal koji me jako razveselio nakon prvog odrađenog treninga. Mislim da će u narednom periodu ovaj tim uspjeti pokazati i europsku kvalitetu, a na meni je zapravo da vratim onaj duh i borbenost koju je Mladost kao klub imala i koju uvijek treba imati," kazao je Malević koji je zamijenio Ljubomira Taravicu, koji je postao izbornik Makedonije.

"Naročito ćemo raditi na planu razvoja najmlađeg dijela ekipe, a učinit ćemo sve da pojačamo tim, jer imamo i ozbiljnu namjeru prijaviti Ligu prvaka ove godine tako da se i tom dijelu jako veselim. Malo je reći da sam oduševljen stanjem koje sam zatekao i činjenicom kako ljudi vode klub danas. Veliko i ugodno iznenađenje me dočekalo i s velikim zadovoljstvom ću odraditi ono što smo se dogovorili, a to su dvije godine. Za dalje ćemo vidjeti," poručio je Malević.

Direktor želi napredak od novog trenera

Sportski direktor kluba Darko Antunović zahvalio se bivšem treneru Travici naglasivši kako je Malević 'dijete mladosti'.

"Prije svega želio bih se zahvaliti i bivšem treneru Ljubomiru Travici za sve što je napravio.Novom treneru Mladosti želimo puno sportskih uspjeha. Očekujemo od njega prije svega napredak mladih igrača, ali i svih ostalih ovdje da naprave jedan iskorak kako radi sebe tako i radi kluba i isto tako da nastavimo ovim putem kojim smo do sada koračali," poželio je Antunović.

Ponovnoj suradnji sa svojim bivšim izbornikom u hrvatskoj reprezentaciji veseli se i najiskusniji mladostaš, kapetan hrvatskih prvaka, Inoslav Krnić.

"Upravo smo završili prvi trening s novim trenerom. Bio je to lagani uvod nakon 2-3 tjedna malo lakšeg tretmana i odmora od naporne sezone. Trenera Malevića poznajem iz bivših dana s reprezentacijom, imamo lijepe uspomene, lijepu suradnju u prošlosti tako da se nadam da će tako biti i u budućnosti. Gledamo pozitivno naprijed, imamo sada jedan vremenski period u kojem možemo dosta raditi na nekim osnovama odbojkaške igre i vjerujem da ćemo se s vremenom upoznati svi zajedno i krenuti naprijed u ostvarivanje novih ciljeva koje je klub zacrtao," komentirao je Krnić.

Play ponuda
Play ponuda