POTPUNO RAZVALILI KONKURENCIJU: / Braća Sinković i Damir Martin donijeli Hrvatskoj nova dva zlata!

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Najbolji hrvatski veslači, braća Valent i Martin Sinković, nastavili su nevjerojatnu dominaciju u dvojcu na pariće na velikim natjecanjima.

8.5.2016.
12:53
Sanjin Strukić / PIXSELL
VOYO logo

Od samog početka finalne utrke Sinkovići su nametnuli svoj ritam i vodili od starta do cilja, odžavavši prednost bez poteškoća. U cilj su stigli u vremenu 7:06.33, s više od sedam sekundi prednosti u odnosu na Nijemce Marcela Hackera i Stephana Krügera. Na trećem su mjestu završili Litvanci Rolandas Maščinskas i Saulius Ritter koji su za hrvatskom posadom zaostali više od 11 sekundi!

'Gotovo nemogući vremenski uvjeti'

"Teški su uvjeti i veliki valovi, ali mi smo se pripremali za sve. Ovakvi slični vremenski uvjeti nas očekuju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, pa mi je drago da smo vidjeli na čemu smo", izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo jaču konkurenciju u odnosu na Svjetski kup u Vareseu jer su nastupili i Nijemci i Litvanci, tako da je ovo bila prva veća provjera forme. Jako smo zadovoljni utrkom i načinom na koji smo kontrolirali ove skoro nemoguće vremenske uvjete", dodao je Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinkoviću su dvostruki svjetski prvaci u ovoj disciplini, a dva svjetska zlata i olimpijsko srebro imaju i kao članovi četverca na pariće. Europski su prvaci u dvojcu na pariće bili i 2012. u Vareseu. Nakon nove velike medalje, braća nastavljaju sa pripremama za Olimpijske igre u Riju, a do tada ih očekuju još dva nastupa Svjetska kupa.

Martin 20 sekundi ispred svjetskog prvaka

Još je uvjerljiviji u nedjeljnom finalu samaca bio Damir Martin. On je obranio lanjsku zlatnu medalju iz Poznana, pobijedivši u vremenu 8:05.590 i ostavivši drugoplasiranog Litvanca Mindaugasa Griškonisa više od 13 sekundi iza sebe! I Martin je vodio od starta do cilja i uvjerljivo došao do trijumfa. Bronca je pripala aktualnom svjetskom prvaku, Čehu Ondreju Syneku, koji je za Martinom zaostao gotovo 20 sekundi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Luka Radonić je u lakom samcu zauzeo šesto mjesto u finalu. Za pobjednikom, Slovakom Lukašom Babačom, zaostao je više od 16 sekundi, a za trećim mjestom više od 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo