POTHVAT KOJEM SE NITKO NIJE NADAO: / Napravila čudo koje smo čekali 28 godina, ali i dalje žali za jednim danom

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Za nevjerojatan se podvig u petak navečer na mitingu Dijamantne lige u Londonu pobrinula američka atletičarka Kendra Harrison (23).

23.7.2016.
15:05
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Istrčavši 100 metara prepone za 12.20 sekundi, Harrison je za jednu stotinku nadmašila svjetski rekord koji su mnogi smatrali 'vječnim'. Prije punih 28 godina, u vrijeme kada su na sumnjiv način srušeni mnogi svjetski rekordi, Bugarka Jordanka Donkova je u Staroj Zagori istrčala 12.21 sekundu.

Image
SENZACIJA U LONDONU: /

Nakon 28 godina Amerikanka Harrison srušila svjetski rekord!

Image
SENZACIJA U LONDONU: /

Nakon 28 godina Amerikanka Harrison srušila svjetski rekord!

Kiks na kvalifikacijama

Opstao je taj rekord, kao i mnogi iz tog razdoblja, gotovo tri desetljeća, ali u petak se ukazala Harrison i uzela ga u svoje vlasništvo. Preponašica briljantne tehnike još je krajem svibnja najavila takvu mogućnost kada je u Eugeneu bila samo tri stotinke sporija od svjetskog rekorda (12.24). U Londonu se konačno sve posložilo i Donkova je otišla u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logično bi nakon ovoga bilo zaključiti da je Harrison velika favoritkinja za zlato na skorašnjim Olimpijskim igrama, ali u Rio de Janeiru je nećemo gledati! Jedini kiks ove sezone dogodio joj se, naime, tamo gdje nije smio - na američkim kvalifikacijama na kojima je zauzela tek šesto mjesto. Brutalan američki sustav u kojem samo jedna utrka odlučuje o olimpijskim vizama odnio je ovoj djevojci san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imam još rezerve'

"Nakon što nisam ušla u olimpijsku reprezentaciju silno sam ovdje željela dokazati za što sam sposobna. U američku ekipu je najteže ući, samo tri prvoplasirana s trialsa idu na OI, a ja nisam bila ta osoba. Slomio me pritisak. Kad bi se barem mogao ponoviti taj dan", pričala je jedna od osmero posvojene djece obitelji iz Tennesseeja.

"Došla sam ovdje željna osvete. Znala sam da imam rekord u sebi i još uvijek imam rezerve. Definitivno ću pokušati nadmašiti ovaj rezultat do kraja sezone", dodala je Harrison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo