POMAHNITALI HRVAČ: / Urinirao po Budinom kipu, bijesna masa ga natjerala da se na koljenima ispriča

Image
Foto: AFP, STR

Ruski hrvač mogao bi završiti u zatvoru nakon bizarnog incidenta u kojem je urinirao po kipu Bude i emitirao to uživo putem aplikacije Periscope.

5.4.2016.
16:20
AFP, STR
VOYO logo

Said Osmanov (22) se pomokrio po kipu Bude, a potom ga i high-kickom pogodio u glavu, a sve se odigralo u ruskoj pokrajini Kalmikiji, jedinoj europskoj regiji u kojoj je prevladavajuća religija budizam.

Izvukli ga iz hotela

Skupina hrvača iz Dagestana, susjedne regije u kojoj su većina muslimani, bila je na turniru u Elisti, glavnom gradu Kalmikije. Tijekom večernjeg obilaska grada društvo je svratilo i u budistički hram gdje je Osmanov izveo divljački čin. Kako piše Guardian, ljutita masa je nahrupila na hotel, izvukla Osmanova na ulicu i prisilila ga da se na koljenima ispriča za svetogrđe. U tom je trenutku stigla i policija i odvela hrvača u pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovnici iz budističkog hrama su u utorak objavili kako planiraju ritual čišćenja Budina kipa kojeg je oskvrnuo Osmanov. U pokušaju, pak, da spriječe etnički sukob predstavnici dagestanske vlasti su doputovali u Kalmikiju i službeno osudili suludi čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmanov je i dalje u pritvoru i mogao bi biti optužen za huligansko djelo motivirano vjerskom mržnjom. Ista je optužnica članicama punk skupine Pussy Riot donijela dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog punk-molitve kojom su u moskovskoj katedrali tražile od Djevice Marije da otjera ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo