PHILADELPHIA DOČEKALA HEROJE: / Dva milijuna navijača na ulicama slavila su s pobjednicima Super Bowla

Image
Foto: AFP

Veliko slavlje u gradu pobjednika Super Bowla

8.2.2018.
21:22
AFP
VOYO logo

Igrači Philadelphia Eaglesa vratili su se kući nakon osvojenog Super Bowla u Minnesoti. Tada su pobijedili favorizirani New England 41:33.

Odmah nakon utakmice u Phili je trajalo stanje kaosa, čule su se eksplozije, a navijači su uništavali gradsku imovinu, penjali se na vozila i oduševljeno slavili. To je njihov prvi “Super Bowl” naslov, do sada su tri puta bili NFL prvaci, ali to je bilo prije “Super Bowl” ere (1948., 1949., 1960.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APSOLUTNI KAOS I LUDILO NA ULICAMA PHILADELPHIJE: Lete novčanice, mladić je zaprosio djevojku, a ljudi vise sa semafora

Kako bi što više navijača moglo pozdraviti prvake na pobjedničkoj paradi, gradske službe su zatvorile urede, učenici su dobili slobodno iz škola, a u gradu je Bud osigurao besplatno pivo. Javni prijevoz je besplatan, a okupilo se na ulicama oko dva milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutna zvijezda na paradi je Nick Foles, "quarterback" Eaglesa koji je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finala. Foles je u sezonu krenuo kao zamjena za prvog “quarterbacka” Carsona Wentza koji se teško ozlijedio prije nekoliko tjedana, pa je “Sveti Nikola”, kako ga zovu navijači Eaglesa, zasjeo na njegovo mjesto i ostvario povijesni uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo