Loša vijest! Austrijski milijunaš prijeti Medveščaku!

Šestorica NHL-ovih igrača pojačala su Medveščakove suparnike u Ebelu, a među njima je najjače ime Thomas Vanek.

4.10.2012.
8:35
VOYO logo

Thomas Vanek, Brian Bickell, Andreas Nödl, Corey Potter, Jan Muršak i Michael Grabner. Ne znači vam previše? Radi se o NHL-ovcima koji su pojačali suparnike Medveščaka u Ebelu. Kako je u najjačoj ligi svijeta štrajk, mnogi igrači su proteklih tjedana pronašli angažmane u Europi.

Najveće ime među novim ebelovcima je Thomas Vanek. Najbolji austrijski hokejaš svih vremena godišnje u NHL-u zaradi nešto više od sedam milijuna dolara, što je dvostruko više od godišnjeg proračuna Medvjeda. U Grazu neće zarađivati ništa, igrat će 'pro bono', a 99ersi će mu plaćati samo osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest je da planira ostati samo mjesec dana, sve do reprezentativne stanke početkom studenoga, a taj klub je izabrao jer mu roditelji žive u Grazu. Loša vijest, Medveščak će u tom razdoblju dvaput u Štajersku. Prvi put već ovog petka. Bit će prva i posljednja utakmica u ebelovskoj avanturi dokapetana Buffalo Sabresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadača Andreasa Nödla ne treba se previše bojati, stigao je kod 'fenjeraša' Innsbrucka. Njih bi spasila tek navala Pittsburgha s Malkinom, Crosbyjem i Nealom. A to se neće dogoditi niti 'na Playstationu', tako da jedna zalutala lasta neće popraviti krvnu sliku kluba povratnika u Ebel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jan Muršak drugi je Slovenac u NHL-u. Čim se radi o igraču u redovima Detroita, znači da je 'pravi'. Red Wingsi fantastično biraju i razvijaju igrače, a 24-godišnji Mariborčanin ove je sezone trebao dobiti punu priliku na najvećoj pozornici. 'Lockout' je odgodio planove. Iako mu je Medveščak nudio solidan ugovor, potpisao je za Olimpiju. I u prve dvije utakmice sakupio pet bodova.

Bryan Bickell ima prsten prvaka (Chicago) i iz nekog razloga je otišao u češku provinciju (Znojmo). Senzacionalan transfer obavljen je u srijedu i češki predstavnik dobio je još više na širini. Bickell nije igrač koji bi mogao napraviti razliku na ledu, ali Znojmo s njim u postavi izgleda mnogo opasnije. Osim što je dobar igrač, Bickell je opasan i kad baci rukavice i krene u tučnjavu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, Corey Potter. Iz Edmontona je otišao u Beč, a radi se o igraču koji bi trebao popraviti krvnu sliku obrane Capitalsa. Igrao je za minimalac (525.000 dolara), iza njega je tek i jedna prava NHL sezona, tako da taj 28-godišnjak ne bi smio biti preveliko pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Grabner se u četvrtak vratio kući, nazad u redove VSV-a. Napadač koji je lani zabio 20 golova za New York Islanderse u novom dresu će zaigrati već u nedjelju. U Villachu je euforija, već su krenuli s prodajom njegovih dresova s brojem 40.

To su šestorica hokejaša koja su zasad stigla u Ebel. Nove NHL-ovce možemo očekivati sljedećih dana, jer brojni su hokejaši ostali nezaposleni tijekom štrajka. Hoće li koji pojačati Medveščak, treba tek vidjeti. Trener Marty Raymond ih je najavio, da bi predsjednik Damir Gojanović (zasad) odbacio takvu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedi ne bi imali ništa protiv nove zvijezde, ali za takve igrače treba platiti i skupo osiguranje, a Medveščak nema novca za razbacivanje...

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo