PARIS DOČEKAO POBJEDU NAKON ŠEST GODINA: / Utrku obilježio stravičan pad Norvežanina, Natko zauzeo 53. mjesto

Image

Hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim utrku je završio sa 4.80 sekundi zaostatka

29.12.2018.
14:45
VOYO logo

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je superveleslaloma za Svjetski kup voženog u subotu u Bormiju, on je do druge pobjede u dva dana, u petak je slavio u spustu, stigao sa stotinkom prednosti ispred drugog Austrijanca Matthiasa Mayera, dok je treće mjesto zauzeo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 46 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Jedanaesta pobjesa u karijeri

Za 29-godišnjeg Parisa ovo je 11. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a druga u superveleslalomu, do koje je stigao gotovo šest godina nakon prvog uspjeha u Kitzbuehelu. Inače, četiri od tih 11 pobjeda ostvario je u Bormiju, bio je najbrži u spustovima 2012., 2017. i 2018., a sada i u superveleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim utrku je završio na 53. mjestu sa 4.80 sekundi zaostatka.

Težak pad Saugestada

Inače, utrka je bila prekinuta više od pola sata nakon teškog pada Norvežanina Stiana Saugestada koji je helikopterom prevezen u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo u redoslijedu superveleslalomaša zadržao je Norvežanin Aksel Lund Svindal iako je u subotu bio tek 17., on sada ima 219 bodova, drugi je Švicarac Mauro Caviezel sa 190, a treći Mayer sa 188 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 620 bodova, drugi Austrijanac Max Franz ima 408, a treći Kilde 392.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo