OVO ĆE VAS NADAHNUTI: / Htjeli su ga slomiti, a on je napravio podvig i šokirao čitavu Ameriku

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Momčad divizije Pacific pobjednik je 61. izdanja NHL All Stars susreta koji je po prvi put održan u Nashvilleu, a za najkorisnijeg igrača izabran je John Scott koji trenutačno ne igra u NHL ligi.

1.2.2016.
11:49
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Ove godine All Star vikend je doživio promjene. Umjesto tradicionalnog susreta Istok - Zapad, nastupile su četiri momčadi, po jedna sastavljena od igrača iz svake od četiri divizije, a igralo se tri na tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetane momčadi birali su navijači putem interneta. I dok su za kapetane divizija Atlantic, Metropolitan i Central izabrane velike zvijezde Jaromir Jagr, Aleksandar Ovečkin i Patrick Kane, za kapetana Pacifica najviše glasova dobio je 33-godišnji Scott, koji je ove sezone odigrao svega 11 utakmica za Arizonu koja ga je prije dva tjedna poslala u Montreal Canadiense, a nakon toga je završio u filijali St. John's IceCaps u American Hockey League.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scott nije popuštao i postao MVP

Kada je postalo očito kako se radi o navijačkoj šali, čelnici Arizone i vodstvo NHL lige zatražili su od Scotta da odustane od nastupa na "All Staru", međutim, on je to odbio. Nakon što je prebačen u Montreal, koji je u drugoj diviziji, a njegov novi klub ga je poslao i u nižu ligu, ponovo se nagađalo o zabrani, no Scott nije popuštao. Na koncu je nastupio i sa dva pogotka postao najkorisniji igrač all-star vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo zaista nevjerojatan vikend. Svašta se događalo u posljednja dva tjedna, no nisam se slomio. Ova nagrada je poput sna," kazao je oduševljeni Scott koji je završio na rukama suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam niti pomišljao da ću nastupiti na All Star vikendu. Zaista nemam riječi," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suze su išle same od sebe

Oduševljenje nije skrivala niti njegova supruga Daniella. Kada je više od 17,000 gledatelja u rasprodanoj Bridgestone Areni počelo vikati 'MVP-MVP' nije mogla suspregnuti suze.

"Hvala navijačima. John se radovao nastupu kao malo dijete" kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalnom susretu Atlantic je dobio Metropolitan 4-3, dok je Pacific slavio protiv Centrala 9-6. U finalnom susretu Pacific je bio bolji od Atlantica 1-0, pogodak odluke zabio je Corey Perry, član Anaheim Ducksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdraži poraz u karijeri

"Mrzim gubiti, međutim ovo je bio moj najdraži poraz u karijeri. Drama oko Scottovog nastupa se pretvorila u jednu od najljepših priča. I što je još važnije. Zaista je zaslužio nagradu za MVP-a," kazao je legendarni Jaromir Jagr, član Florida Panthersa i momčadi Atlantic divizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu All Stars vikenda održano je još nekoliko zanimljivih natjecanja. Rookie Detroit Red Wingsa Dylan Larkin oborio je 20 godina star rekord Mika Gartnera postavši najbrži klizač. Krug u Areni je prošao za 13.172 sekunde, dok je dosadašnji Gartnerov rekord iznosio 13.386 sekunde. Drugu sezonu uzastopce najjači udarac ima Shea Weber (Nashville) čiji je pak letio brzinom od 173 kilometara na sat. Najprecizniji je bio P. K. Subban (Montreal), a u izvođenju kaznenih udaraca slavili su hokejaši iz Istočne konferencije, a iskazao se vratar Robert Luongo (Florida) obranivši svih devet udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo