Ovakvu proslavu rođendana Zagreb ne pamti!

Hokejaši Medveščaka na spektakularan su način proslavili 50. rođandan. Iako je Medveščak izgubio 4:6, nitko nije otišao kući bez smješka na licu.

17.12.2011.
19:31
VOYO logo

Kada su hokejaši Dinamo Moskve, momčad koja vrijedi 50-ak milijuna eura, istrčali na led, malo tko od 6500 navijača u Ledenoj nije se naježio. Nikada jača hokejaška momčad nije bila u Zagrebu. Sektor B je razvio veliki transparent preko cijele zapadne tribine, a dvoranom se orilo "Medveščak Zagreb, Medveščak Zagreb".

Ishod utakmice ustvari nikoga nije ni zanimao, ionako je bilo jasno da su Rusi barem za klasu jača momčad. Vidjelo se to od prve minute, no Medveščak je protiv ruskog giganta ipak prvi poveo. Za erupciju veselja u dvorani i vodstvo 1:0 medvjeda u 14. minuti zaslužan je bio Frank Banham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, baš je kanadski napadač Medveščaka prije sedam godina nosio dres moskovskog Dinama. No, Rusi nisu dugo dali da Medveščak vodi, već u idućoj minuti izjednačio je Mosaljov. U višu brzinu Rusi su ubacili početkom druge trećine, kada su golovima Shafigulina i Volkova poveli 3:1. Frank Banham zabio je drugi gol za medvjede, u 24. minuti smanjio je na 2:3.

A onda je u 27. minuti zagrebačka publika vidjela velemajstora na djelu. Legendarni Slava Kozlov presjekao je pak, te iz kontre jedan na jedan ukupao u mjestu najboljeg vratara EBEL-a Roberta Kristana, te povisio na 4:2. Do kraja su obje momčadi igrale samo napadački hokej, zabio je još jednom Banham te Morency i završilo je 6:4 pobjedom Rusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Medveščak se nije osramotio. Dapače, ostavili su jako dobar dojam na mnogobrojne ruske goste. A na tribinama je bio predsjednik KHL-a Alexandar Medvedjev, čelni čovjek za proširenje Ivano Zanatta, skauti koji su procijenjivali ispunjava li Medveščak uvjete za ulazak u drugu najjaču ligu svijeta. Posebno oduševljen bio je predsjednik KHL-a Medvedjev, inače i drugi čovjek Gazproma.

"Atmosfera je zaista fenomenalna, malo je ruskih momčadi koje imaju tako dobre navijače. Uživao sam u utakmici, a drago mi je da je Medveščak dobro igrao. Ugodno sam iznenađen kvalitetom vaše momčadi", rekao je Medvedjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji su bili svjesni da su imali privilegij gledati jednu od najboljih europskih momčadi. Imali su privilegij i prvi puta u posljednjih nekoliko godina gledati utakmicu bez ijedne minute isključenja. Ipak je ovo bila prijateljska utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo