Play ponuda

Ovako su spasavali Šumahera (VIDEO)

shimmer fallback

Legende Formule 1 trenutno u stabilnom stanju

1.1.2014.
15:47
Play ponuda

Poslednja nedelja u 2013. pamtiće se kao dan u kome je Mihael Šumaher, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, napravio kobnu grešku tokom skijanja u Francuskoj, usled koje je doživeo tešku povredu glave kojom je udario o stenu.

Bilo je 11 sati, krajnje prijatno nedeljno prepodne pokraj Meribela, poznatog odmarališta u francuskim Alpima, kada je slavni 44-godišnji Nemac, skijajući van obeležene staze, doživeo pad zbog kog se sada strahuje za njegov život.

Dvojica spasilaca prvi su mu pritekli u pomoć, a u roku od 15 minuta od incidenta, po čoveka koji je u Formuli 1 trijumfovao čak 91 put, stigao je helikopter.

Najpre je prevežen u lokalnu bolnicu, ali krvarenje unutar lobanje bilo je previše ozbiljno pa je odatle prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Grenoblu, gde ga lekari drže u veštački izazvanoj komi i gde je novogodišnju noć proveo, kako ističe njegov menadžer, u "stabilnom stanju".

//www.youtube-nocookie.com/embed/UQ4Pw573Zlc

U bolnicu u Grenoblu uskoro je stigla "Šumijeva" porodica, a među njima i njegov otac, Rolf Šumaher.

Doktori su prvog januara objavili da će naredno saopštenje za javnost izdati "čim bude imalo šta novo da se kaže o stanju slavnog vozača".

Play ponuda
Play ponuda