OVAKAV USPJEH NIJE VIĐEN JOŠ OD JANICE: / Ona je nova velika stvar hrvatskog sporta; Nevjerojatno što je napravila

Image
Foto: Instagram

Zrinka imala 2. najbolje vrijeme, samo 14 stotinki sporije od pobjednice Clarisse Breche

10.11.2020.
8:30
Instagram
VOYO logo

Mlada hrvatska 16-godišnja Zrinka Ljutić, ostvarila je sjajan rezultat u svojoj prvoj FIS veleslalomskoj utrci karijere, koju je jučer skijala u talijanskoj Soldi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa startnim brojem Zrinka Ljutić 114 ostvarila je 33. vrijeme prve vožnje, napravila pomak od čak 81 mjesta, a onda je u drugoj pokazala zašto bi mogla biti ugodno iznenađenje, ne samo hrvatskog, nego i svjetskog skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi FIS nastup završila na 21. mjestu

Zrinka je imala 2. najbolje vrijeme, samo 14 stotinki sporije od pobjednice Clarisse Breche, inače šeste nakon prve vožnje i prvi FIS nastup završila je na konačnom 21. mjestu.

Ovim rezultatom osvojila je 51.36 FIS bodova, najviše što je osvojio ijedan naš skijaš ili skijašica u svojoj prvoj FIS utrci. To nije uspjelo ni čak Janici i Ivici Kostelić, Ani Jelušić, Filipu Zubčiću i mnogim drugim poznatijim hrvatskim skijašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom godine postala najboljom skijašicom svijeta

Za one koji slabije prate skijanje, FIS utrka po jačini je odmah ispod natjecanja Svjetskog kupa u kojem skijaju najbolji na svijetu, a kojem su posljednje hrvatske predstavnice bile Janica, Ana Jelušić i Nika Fleiss.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom 2020. godine Ljutić je postala najboljom skijašicom svijeta, osvojila je čak četiri zlatne medalje na najjačem svjetskom natjecanju za mlade skijaše i svi za nju govore kako bi upravo ona mogla biti nova velika priča hrvatskog i svjetskog skijanja.

Zrinka je tako ostvarila ono što ni Janici Kostelić nije pošlo za rukom. Samo nekoliko dana poslije, na Sljemenu je ostala bez druge vožnje. Da je nedodirljiva u slalomu i veleslalomu, dokazala je na Alpe Cimbra kupu, neslužbenom svjetskom prvenstvu za mlađe uzraste, nekad poznatijem po nazivu Trofej Topolino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka koja je u kadetskoj konkurenciji dominirala kao nekad Janica Kostelić tako je na najbolji mogući način zakoračila u seniorsko skijanje i vrlo brzo ćemo ju vidjeti i na startu neke od utrka Svjetskog kupa. Premijerni nastup u FIS-u najavljuje da će ekspresno skupiti potrebne FIS bodove za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složna obitelj Ljutić

Iza tih uspjeha stoji složna obitelj Ljutić. Tata Amir i četvero djece, 17-godišnji Tvrtko, 16-godišnja Zrinka, 15-godišnja Dora i 13-godišnji Hrvoje, veći dio godine provedu u Innerkremsu u Austriji gdje treniraju i uče.

''Izletjela sam nažalost u prvoj vožnji, desi se nekad i bilo je pitanje vremena, imala sam dosta dobre rezultate na prijašnjim utrkama. Ovo je slalom i ovo je normalno da se događa'', rekla je za Dnevnik Nove TV i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Divim se Mikaeli Shiffrin'

"Jedan dio je sigurno odgoj za to što nisam jedna od onih koje odustaju. Neka djeca nisu skroz u tome, to je za njih više rekreacija, tako da je i to isto normalno. Znači mi puno da smo obiteljski u sportu, puno je lakše, mogu se osloniti na njih i oni na mene i zabavno nam je. Najviše se divim Mikaeli Shiffrin, zbog svih njezinih rezultata, zbog toga što vozi sve discipline i pobjeđuje u svim disciplinama, ali najviše zbog toga jer je uvijek staložena, uvijek priča se svima i nije da se neće slikati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo